Ελλάδα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Λιγνάδη

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν «ΛΙΓΝΑΔΗ ΒΙΑΣΤΗ» μπροστά από την είσοδο του σπιτιού, ενώ ανάρτησαν και σχετικό βίντεο.
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση τού (καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων σε 12ετή ποινή κάθειρξης) Δημήτρη Λιγνάδη, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προχώρησαν σε παρέμβαση έξω από το σπίτι του.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν «ΛΙΓΝΑΔΗ ΒΙΑΣΤΗ» μπροστά από την είσοδο του σπιτιού, ενώ ανάρτησαν και σχετικό βίντεο.

«Πήγαμε στο σπίτι του βιαστή Λιγνάδη στον Άγιο Παύλο. Στο σπίτι που γίνονταν οι βιασμοί», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη του Ρουβίκωνα στο βίντεο, προσθέτοντας πως «είναι ανεπιθύμητος στην γειτονιά. Εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Αν θέλει να μείνει κάπου, να τον πάρει ο Κούγιας στο σπίτι του».

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατέβαλε την εγγύηση των 30.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και να μην φύγει από τη χώρα. Κατά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ».

Σημειώνεται επίσης ότι με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Όλη η επικαιρότητα