Ηλεία

Παρέμβαση της Δρ. Αυγερινοπούλου στον ΕΛΓΑ για τη καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι

Ακούστε το άρθρο

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν.Ηλείας, κατόπιν της άμεσης παρέμβασης που πραγματοποίησε το Νοέμβρη και της πρώτης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπέ, αναφορικά με το ζήτημα της καταγραφής των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων από το χαλάζι που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε παραπάνω από 130 χωριά του Ν. Ηλείας, πραγματοποίησε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία αφενός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αφετέρου με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ της Πάτρας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, ύστερα από συνάντηση της Δρ. Αυγερινοπούλου με τον Πρόεδρο του Ξηροχωρίου, Ηλία Βασιλόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε για τη τρίμηνη καθυστέρηση στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε πολλές περιοχές του Ν. Ηλείας, συμπεριλαμβανομένου του Ξηροχωρίου. Το ζήτημα της ελλιπούς αποστολής ανταποκριτών για τον έλεγχο της ζημίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, δεδομένου ότι η καθυστέρηση στην καταμέτρηση όσο απομακρύνεται χρονικά δεν επιτρέπει την αντιπροσωπευτική καταγραφή της ζημίας. Περαιτέρω, η καταγραφή είναι επιτακτικής ανάγκης, καθώς ο ΕΛΓΑ θα πρέπει άμεσα να αποζημιώσει τους αγρότες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις παραγωγοί του Νομού Ηλείας επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και ως εκ τούτου έχασαν σημαντικό τμήμα της σοδειάς τους.

Αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποσταλούν δεκαπέντε (15)ακόμα γεωπόνοι και να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των αγροτών.

Όλη η επικαιρότητα