Πολιτική

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός: «Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη»

Συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση με θέμα «Stabilizing the Mediterranean» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο πάνελ συμμετέχουν οι:  Paolo GentiloniYemi OsinbajoWilliam Lacy SwingRoula Khalaf.

Ευρεία αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετέχοντας σε πάνελ με τίτλο «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός απεύθυνε κάλεσμα προς τους ηγέτες της ΕΕ να διαχειριστούν «την δύσκολη κατάσταση με αξιοπρέπεια» τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές χώρες που πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό τους. Επ′ αυτού σημείωσε ότι αν πιστεύουμε ότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός αλα καρτ υπάρχει ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα, ένα μεγάλο πρόβλημα για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.

Επίσης στάθηκε και στο γεγονός ότι πολιτικοί κερδίζουν τις εκλογές βασισμένοι στην αντιμεταναστευτική πολιτική τους. Συνεχίζοντας τόνισε ότι το θέμα είναι πως θα αναχαιτίσουμε τις λαϊκιστικές δυνάμεις της Ευρώπης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, να τερματίσουμε τις πολιτικές λιτότητας», είπε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητώντας παράλληλα μία κοινή πολιτική στα θέματα μετανάστευσης και μία ανοιχτόμυαλη και προοδευτική πολιτική σε σχέση με τις αφρικανικές χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εν τη γενέσει τους». Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τις Αφρικανικές χώρες, είπε και σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Πηγή: Huffpost 

Όλη η επικαιρότητα