Ηλεία

Παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση στο νοσοκομείο του Πύργου

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Αντικείμενο της συζήτησης που έγινε ήταν η καλυτέρευση της υπάρχουσας σύνδεσης του νοσοκομείου με την πόλη του Πύργου και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι κόμβος Φιλοθέης – είσοδος νοσοκομείου. Ένα έργο που –όπως αναφέρθηκε- δεν είναι μεγάλο, διαθέτει όμως ιδιαίτερη σπουδαιότητα για την απρόσκοπτη πρόσβαση από και προς το νοσοκομείο αφού με τα σημερινά δεδομένα αυτή δεν γίνεται με ασφάλεια…

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από την πλευρά του Δήμου Πύργου ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Ράλλης και από αυτή του νοσοκομείου ο ομότιτλος του Μιχάλης Κωστόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε πως: «Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε στον δρόμο που συνδέει τον κόμβο της Αγίας Φιλοθέης με το νοσοκομείο είναι απλές. Όμως έχουν σημαντική σπουδαιότητα και ουσιαστική και συμβολική. Η ουσιαστική σπουδαιότητα αφορά την ασφάλεια των πεζών που έρχονται στο νοσοκομείο… περπατάνε κυριολεκτικά στο δρόμο! Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια συμβολική αξία η οποία δεν αποτιμάται σε χρήματα και αφορά τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του νοσοκομείου και της πόλης. Η πολύ καλή σχέση που έχουμε με τον δήμαρχο θα μεταφραστεί και στην αποκατάσταση αυτής της απόστασης, που θεωρώ πως μετά τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε, και θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα, θα είναι πολύ μικρή έως καθόλου».

Ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε πως: «Η συχνότητα της δημόσιας επικοινωνίας του διοικητή του νοσοκομείου και του δημάρχου δεν απεικονίζει ακριβώς το μέγεθος της επικοινωνίας γιατί επικοινωνούμε μεταξύ μας πάρα πολύ τακτικά προσπαθώντας ο ένας να είναι αρωγός στην προσπάθεια του άλλου. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τη σύνδεση του νοσοκομείου με την πόλη. Το νοσοκομείο πρέπει να δέσει με τον αστικό ιστό της πόλης και η πρόταση που έγινε από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου είναι ότι πρέπει να περιποιηθούμε λίγο το δρόμο από τον κόμβο της Φιλοθέης μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου. Αφήσαμε στους τεχνικούς τις λεπτομέρειες έργου. Δεν είναι εξαιρετικά μεγάλο έργο, αλλά τα έργα κρίνονται περισσότερο από τη σπουδαιότητα που έχουν στην εξυπηρέτηση του κόσμου και αυτό είναι ένα έργο που θα εξυπηρετήσει τον κόσμο. Δίνουμε τα χέρια για να κάνουμε και άλλα μικρά πράγματα που, αν τα ενώσουμε όλα, θα έχουμε κάνει το μεγάλο επίτευγμα να συνδέσουμε οριστικά την πόλη με το νοσοκομείο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της».

«Συζητήσαμε τις πρώτες λεπτομέρειες για την σύνταξη μελέτης προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς το νοσοκομείο. Κάναμε σχεδιάγραμμα της πρότασης που έχει προτείνει το νοσοκομείο και κατόπιν, με αυτοψία, θα δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί. Σε ένα μήνα μπορεί να είναι έτοιμη η μελέτη και πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου το έργο μπορεί να παραδοθεί»… είπε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γιώργος Ράλλης.

Τέλος ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι «Θα συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ώστε να δούμε σε ποια κομμάτια θα πρέπει να συνεργαστούμε για να αποφασίσουμε και με ποιο τρόπο θα εκτελεστεί το έργο που είναι σημαντικό για την ασφαλή μετάβαση από και προς το νοσοκομείο».

Όλη η επικαιρότητα