Ηλεία

Παρεμβάσεις πάνω από 11 εκατ. ευρώ στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Έργα που ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ συνολικά δημοπρατεί μέσα στον Ιούλιο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας, με στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και κατ’ επέκταση το επίπεδο της κυκλοφορίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Ηλείας.

Το ακριβότερο έργο δημοπρατείται στις 27 Ιουλίου και είναι η ολοκλήρωση του επαρχιακού δρόμου Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ, στο οδικό τμήμα Διάσελλα-Πλατιάνα-Μπαρακίτικα. Με αυτήν την παρέμβαση περατώνεται ένα μεγάλο έργο της νότιας Ηλείας, το οποίο ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ και ήδη έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόσβαση πλήθους αγροτών στα αγροτεμάχιά τους.

Το δεύτερο ακριβότερο έργο είναι η αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο επαρχιακό δίκτυο της βόρειας Ηλείας, με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ, και δημοπρατείται στις 25 Ιουλίου. Η παρέμβαση αφορά σημαντικό τμήμα του βόρειου τμήματος του νομού και έχει στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών στο οδικό δίκτυο, καθώς και την άρση της επικινδυνότητας σε ορισµένες θέσεις, ώστε να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Στις 13 Ιουλίου δημοπρατήθηκε με έκπτωση 60% η αποκατάσταση κατολισθήσεων και η συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο της νότιας Ηλείας, έργο προϋπολογισμου 2,2 εκατ. ευρώ. Επιδίωξη της ΠΕ Ηλείας είναι να βελτιωθεί η εικόνα του νότιου τμήματος, για την ασφαλέστερη διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων, καθώς είναι μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, λόγω αρχαιολογικών χώρων και παραλιών.

Στις 18 Ιουλίου δημοπρατήθηκε με έκπτωση 30 %  η αποκατάσταση κατολισθήσεων στο επαρχιακό δίκτυο της ΔΕ Πηνείας έργο με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά το ορεινό τμήμα του δήμου Ήλιδας, που έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από την κακοκαιρία.

Στις 20 Ιουλίου θα δημοπρατηθεί η αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου εντός δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έργο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, το οποίο θα κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη γίνει οι διαγωνισμοί για τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρους της Ηλείας (ένα εκατ. ευρώ) καθώς και για την αποκατάσταση του Σωσίπολις (430.000 ευρώ), ενώ στις αρχές του μήνα δημοπρατήθηκε και η αποκατάσταση στον δρόμο Μιράκα-Λάλα (θέση Καζάνι).

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες προωθούν και την επικαιροποίηση μελετών, προκειμένου να διεκδικηθούν κι άλλα έργα μελλοντικά. Στις 24 Ιουλίου δημοπρατείται η μελέτη οριοθέτησης κατά τμήματα ποταμών και χειμάρρων Ηλεία, ύψους 96.600 ευρώ, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί η μελέτη επικαιροποίησης της σύνδεσης του λιμανιού της Κυλλήνης μες με την επαρχιακή όδο Κυλλήνης-Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, ύψους 73.485 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι μέσα από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις η περιφερειακή αρχή στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου όλης της Ηλείας, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να εξυπηρετηθούν επαρκέστερα και οι επισκέπτες του νομού.

«Προσπαθούμε παρά την κρίση να διαθέτουμε πόρους στοχευμένα και οργανωμένα στην ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών της Ηλείας. Με τη δημοπράτηση έργων που συνολικά φτάνουν κοντά στα 11 εκατ. ευρώ, ίσως και περισσότερο, υλοποιούμε ένα οργανωμένο πλάνο που έχουμε καταρτίσει, με καίριες παρεμβάσεις κυρίως στο οδικό δίκτυο του νομού, τόσο στο νότιο τμήμα όσο και στο βόρειο. Πιστεύω ότι με την απρόσκοπτη υλοποίηση των διαγωνισμών, το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν σταδιακά τα έργα, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Κριτήριό μας είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα όσων ζουν στις πιο δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχής, καθώς και η διαμόρφωση μιας καλύτερης εικόνας της Ηλείας για όσους την επισκέπτονται. Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και με τον ίδιο ζήλο» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα