Ηλεία

Παρεμβάσεις στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας για την μεγαλύτερη ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων

Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ καλό σημείο βρίσκεται η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, η οποία ήταν η πρώτη που «σήκωσε» το μεγάλο βάρος στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με βαριά κρούσματα κορωνοϊού από μέλη του γκρουπ που συμμετείχαν στη μοιραία εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Χθες το μεσημέρι στην εφ. «Πατρίς» μίλησε η αναπληρωτής διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου. Η κα Αγγελάκου πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες εγκαταστάσεις ενός «περιπτέρου» στη μοναδική πλέον είσοδο του νοσοκομείου – στα επείγοντα περιστατικά, αλλά και ενός λυόμενου οικίσκου λίγα μέτρα πιο μακριά που ενδέχεται να λειτουργεί και από σήμερα, στον οποίο θα κατευθύνονται άτομα που μπορεί να φέρουν ύποπτα συμπτώματα, μετά την ενημέρωση που θα έχουν κάνει σε νοσηλεύτρια στο «περίπτερο».

Στο «περίπτερο»,  νοσηλεύτρια θα ρωτάει όποιον προσέρχεται αν έχει κάποια συμπτώματα, όπως πυρετό και βήχα για να γίνεται γνωστό για ποιο πιθανό λόγο προσήλθε στο νοσοκομείο, από την μοναδική πλέον είσοδο που είναι στα επείγοντα περιστατικά.

Εάν ο πολίτης μιλήσει για συμπτώματα, θα υπάρχει ο λυόμενος οικίσκος απέναντι που διαθέτει δύο χώρους, όπου θα πηγαίνει εκεί και στη συνέχεια γιατρός και νοσηλεύτρια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα προστασίας, θα προβαίνουν σε αιμοληψία  και θα ακολουθούν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε ο ασθενής που μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, να μην μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο.

Μέτρα ασφαλείας και ετοιμότητα

«Προσπαθούμε να μην γίνει διασπορά του ιού. Να προφυλάξουμε προσωπικό και πολίτες. Και έχουμε λάβει, και εντατικοποιούμε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη από τον κορονοϊό.

Έχουμε κλείσει όλες τις εισόδους και διαθέτουμε πλέον μια μόνο είσοδο από τα επείγοντα. Έχουμε ετοιμάσει θάλαμο και προθάλαμο ώστε κάποιο ύποπτο κρούσμα να κατευθυνθεί εκεί», επεσήμανε η κα Αγγελάκου, η οποία συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση αυτής της διαδικασίας, για την αντιμετώπιση τυχόν υπόπτων κρουσμάτων. Υπάρχει παντού ενημερωτικό υλικό για όσους προσέρχονται στο νοσοκομείο με στόχο την πρόληψη.

Υπάρχουν σε διάφορα σημεία κρεμασμένες μάσκες και αντισηπτικά και έχουμε μειώσει και τους επισκέπτες, αλλά και τον χρόνο επίσκεψης.

Έχει παράλληλα καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο και είμαστε έτσι συντονισμένοι, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ο καθένας από το πόστο του, με υπευθυνότητα και ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό και προβούμε στις ανάλογες ενέργειες. Πιστεύω ότι τα πάμε πολύ καλά και είναι σημαντικό ότι τα αποτελέσματα για το προσωπικό μας που τέθηκε σε καραντίνα είναι αρνητικά στον κορονοϊό.

Ακολουθούμε λοιπόν πιστά τις οδηγίες από το υπουργείο και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και βέβαια να ξεπεράσουμε αυτή την μεγάλη κρίση που έχει πλήξει την χώρα και όχι μόνο».

Όλη η επικαιρότητα