Γ Εθνική

Παραιτήθηκε από την προεδρία του Αστέρα Αμαλιάδας ο Κώστας Νικολόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από την προεδρία του Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας προανήγγειλε ο Κώστας Νικολόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ζήτησε να κινητοποιηθούν όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας και να αναλάβουν τις τύχες της, καθώς σύντομα θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες.

Αναλυτικά το κείμενο της τοποθέτησης του κ. Νικολόπουλου ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Για την ανάληψη της προεδρίας και τα πεπραγμένα του

«Ανέλαβα τον Αστέρα πριν από δυο χρόνια, μετά από μια σεζόν στην οποία ο σύλλογος, με πρόεδρο τον κ. Παπαδάτο και χρηματοδότη τον κ. Πανόπουλο, έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανέβει στη Γ΄ Εθνική, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το καλοκαίρι, μου ζητήθηκε τότε από τον κ. Παπαδάτο να ηγηθώ. Ήταν δύσκολη η κατάσταση, δεδομένου ότι στην ομάδα και τον κόσμο υπήρχε άλλη μια απογοήτευση. Βεβαίως επειδή είμαι οπαδός του Αστέρα δεν αρνήθηκα. Μου είπαν ότι ο κ. Παπαδάτος δεν μπορούσε άλλο. Πάντα πίστευα ότι η ομάδα είναι του κόσμου. Εκεί ανήκει. Στον απλό φίλαθλο ο οποίος παίρνει διαρκείας, αφιερώνει το χρόνο του στην ομάδα. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να αρχίσει η ομάδα να οργανώνεται εξωαγωνιστικά και να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο μέσα στο γήπεδο. Θεωρούσα ότι είναι ντροπή η Αμαλιάδα και ο Δήμος Ήλιδας, να έχουν τον Αστέρα στα τοπικά Πρωταθλήματα και όχι σε μια εθνική κατηγορία. Όλα τα χρόνια τοπικό-Δ΄ Εθνική-τοπικό-Δ΄ Εθνική-τοπικό. Είπα φτάνει!

Φτιάξαμε λοιπόν την καλύτερη ομάδα της Ηλείας, η οποία πήρε άνετα το τοπικό Πρωτάθλημα. Και πέρασε επιτυχημένα μέσα από τη δύσκολη διαδικασία των Πλέι Οφ Γ΄ Εθνικής, εκεί που την προηγούμενη σεζόν είχε αποτύχει. Τόσο η Αχαϊκή, όσο και το Τσιλιβή, ήταν εξαιρετικές ομάδες. Είχαμε και δύσκολο πρόγραμμα με τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Κατακτήσαμε την πρώτη θέση σε ισοβαθμία με την Αχαϊκή και ανεβήκαμε στη Γ΄ Εθνική, πέρυσι τέτοια εποχή.

Ως πρόεδρος, όφειλα να ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου στην ομάδα. Στον προπονητή που μας ανέβασε, στους παίκτες οι οποίοι με σήκωσαν ψηλά στα χέρια και χάρισαν σε όλο τον κόσμο αυτές τις μεγάλες στιγμές. Εκείνη η σεζόν ήταν επιτυχία του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα μας ξεκίνησε με φοβερά δύσκολο πρόγραμμα στη Γ΄ Εθνική. Παίξαμε με τον Φωστήρα αντίπαλο στον Ταύρο, μια ομάδα για μένα Β΄ Εθνικής, καθώς και στη συνέχεια με τη Χαλκίδα στην Αμαλιάδα, την ομάδα με το υψηλότερο μπάτζετ μετά την Παναχαϊκή. Φτάσαμε λοιπόν την επόμενη αγωνιστική, να φύγει ο προπονητής. Ο προπονητής έφυγε για το καλό της ομάδας».

Είχαμε κλείσει με τον κ. Μίχο να αναλάβει την ομάδα. Λόγω ενός προβλήματος με τον γιο του, ο οποίος έπαιζε στον Αιολικό, ακυρώθηκε η συνεργασία. Ήρθε έτσι ο κ. Βλάχος. Ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ. Έκανε δυο σημαντικότατες και μεγάλες νίκες, με Ζευγολατιό και Βάρδα. Οφείλω να το πω, ότι ο κ. Βλάχος βοήθησε. Την έβδομη αγωνιστική και πριν το ματς με το Ζευγολατιό, ο Αστέρας βρισκόταν ουραγός στη βαθμολογία με έναν βαθμό, την ώρα που ο Παναργειακός, προτελευταίος, από τον οποίο είχαμε χάσει στην Αμαλιάδα, είχε τέσσερις. Ακολούθησε η βαριά ήττα από την Παναχαϊκή και έφυγε ο κ. Βλάχος. Ήρθε ο κ. Σέμος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε έρθει ο κ. Αγγελής. Μαζί έγιναν και κινήσεις στις μεταγραφές. Τόσο τον Οκτώβριο, όσο και τον Γενάρη. Τόσο ο κ. Αγγελής, όσο και ο κ. Σέμος προσέφεραν πάρα πολλά. Η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού, έτσι ώστε αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση. Ήταν ένας πραγματικός άθλος αυτό που έγινε».

Οι ευχαριστίες του

«Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον κ. Βαγγέλη Αθανασούλη. Η αγάπη του για την ομάδα είναι δεδομένη. Όμως και αυτά που προσέφερε είναι πάρα πολλά. Μπορεί να μην είναι μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά με τις πράξεις του και αυτά που προσέφερε, έδειξε ότι αγαπάει την ομάδα ως πιστός οπαδός και την στηρίζει χωρίς προσωπικό όφελος. Μετά από εμένα, μέσα στην ομάδα, τον πρώτο λόγο είχε ο κ. Αθανασούλης.

Και επίσης, πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Ανδρέα Παπαδάτο, ο οποίος προσέφερε και αυτός και όποτε του ζητήθηκε ήταν πάντα εκεί.

Δεν θα μπορούσα να πω ότι έχω παράπονο από κανέναν. Δεν έχει όμως αυτό σημασία. Οι όποιες διαφωνίες σε τελική ανάλυση, δεν είχαν να κάνουν με προσωπικές διαφορές. Οι διαφωνίες υπάρχουν και είναι πάντοτε για το καλό της ομάδας. Με κανέναν δεν είχα προσωπικές διαφορές. Πάντα για το καλό της ομάδας αγωνιζόμασταν».

Και η απόφαση του να αποχωρήσει

«Από δω και πέρα, το να συνεχίσω μόνος μου, με τον κ. Αθανασούλη και τον κ. Παπαδάτο, δεν γίνεται. Προσωπικά δεν προλαβαίνω. Η Γ΄ Εθνική δεν είναι τοπικό Πρωτάθλημα. Για να έχεις μια ομάδα εκεί, με ταξίδια, μετακινήσεις, απαιτητικά παιχνίδια, έναν οργανισμό όπως ο Αστέρας, με πολυδύναμες Ακαδημίες, κοινωνική δραστηριότητα, απαιτούνται άνθρωποι. Έπειτα οι καιροί είναι δύσκολοι και δυο-τρεις άνθρωποι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι με τη λήξη της σεζόν θα παραιτηθώ. Το μοντέλο του ενός, των τριών, των τεσσάρων έχει τελειώσει. Απαιτούνται πολλά άτομα στο Δ.Σ. τα οποία θα τρέχουν. Δεν γίνεται μόνος μου, μόνος του ο κ. Παπαδάτος, ή ο κ. Αθανασούλης.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω καμία ομάδα, θα επισημάνω ότι ο Αστέρας είναι μαγαζί-γωνία. Και δεν ανήκει σε κανέναν. Ο Αστέρας υπήρχε και πριν από μένα, θα υπάρξει και μετά από μένα. Καλώ λοιπόν, μέχρι τέλος Μαΐου, να γίνει γενικός ξεσηκωμός. Καλώ όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται, να δείξουν έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον τους και να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Να μπει πρόεδρος κοινής αποδοχής και να προχωρήσει η ομάδα. Εγώ αν μου ζητηθεί να είμαι μέλος, θα είμαι. Χωρίς όμως να είμαι πρόεδρος. Δεν θα είναι καλό να παραμείνω. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ισχυρό Δ.Σ. Δείτε τι έγινε με τον Αιγινιακό. Ενώνονται με άλλες ομάδες. Εγώ δεν μιλάω να γίνει σύμπραξη με άλλη ομάδα. Μπορεί όμως να γίνει σύμπραξη επιχειρηματιών. Η Αμαλιάδα έχει πολλούς αξιόλογους επιχειρηματίες. Μόνο έτσι θα δει και ο κόσμος μια οργανωμένη κατάσταση και θα στηρίξει την προσπάθεια. Επαναλαμβάνω, αν μου ζητηθεί, θα είμαι απλό μέλος. Όχι όμως πρόεδρος. Κούρασα ίσως και τον κόσμο. Δεν είμαι και πολύ επικοινωνιακός. Έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν θα βοηθήσει να είμαι άλλο πρόεδρος. Θα βοηθήσει αντίθετα ένα μοντέλο συλλογικό. Δείτε τον ΟΦΗ. Έναν τεράστιο σύλλογο, με δυνατότητα να βρει ανά πάσα στιγμή μεγαλοεπενδυτή. Κι όμως, προχωράει σε ένα μοντέλο πολυμετοχικό. Μην μας φοβίζει η σύνθεση. Και σε τελική ανάλυση, οι όποιες διαφωνίες στα συμβούλια είναι υγεία. Γίνονται πάντα για το καλό της ομάδας. Εμείς κάναμε άνοιγμα. Ο Αστέρας οφείλει πολλά στον κόσμο του και στους χορηγούς του. Αυτοί καθόρισαν το μπάτζετ της ομάδας και οφείλω να τους ευχαριστήσω. Ο Αστέρας πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύσει αυτό το μοντέλο, μέσα από ισχυρό Δ.Σ., το οποίο δεν θα εξαρτάται από έναν-δυο ανθρώπους. Θα γίνουν διεργασίες και σύντομα ο σύλλογος θα οδηγηθεί σε Γενική Συνέλευση».

Νίκος Διονυσόπουλος

«Διοργανώνουμε την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία»

*** Σήμερα από τις 5.30 έως τις 8μ.μ., στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ του Αστέρα Νίκος Διονυσόπουλος, μίλησε για την σημερινή αιμοδοσία που διοργανώνει η ομάδα, τονίζοντας :

«Ο Αστέρας Αμαλιάδας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ χωρίς τους ανθρώπους που νοιάζονται για την ομάδα, δηλαδή τους φιλάθλους και τους χορηγούς. Η συνδρομή τους είναι πολύτιμη για μας. Ο Αστέρας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κοινωνικής ευθύνης, προχωράει σε μια κίνηση στήριξης στον συνάνθρωπο, διοργανώνοντας την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια ακόμη σημαντική ευθύνη της ομάδας μας, γιατί το αίμα μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαΐου (σήμερα) στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, από τις 5.30 έως τις 8μ.μ., με σύνθημα “κερδίζεις ότι ομάδα και αν είσαι, δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή”. Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν μια μπλούζα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φίλους και υποστηριχτές της ομάδας. Η δωρεά αίματος είναι ακίνδυνη και βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται, ενώ διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Παράλληλα θα υπάρξει και ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, στην παγκόσμια δεξαμενή, “δίνω ζωή” και το σώμα Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών Αμαλιάδας».

Επίσης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της ομάδας στους πρόσφυγες από την Συρία, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 10π.μ. στο γήπεδο της Μυρσίνης.

Όλη η επικαιρότητα