Football League

Παραιτήθηκε ο Κ. Κατσουράνης από την Παναχαϊκη – Οι λόγοι της παραίτησής του

Ο Κώστας Κατσουράνης μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια παρουσίας του στην Παναχαϊκη αποτελεί παρελθόν καθώς έθεσε την παραίτηση του στην διοίκηση της ομάδας και αναμφίβολά πρόκειται για μια εξέλιξη που ταράζει τα νερά της κοκκινόμαυρης ομάδας αφού αυτός που είχε χτίσιε όλο το οικοδόμημα.

Ο Κατσουράνης προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις αλλά, την στασιμότητα που έχει παρατηρηθεί αλλά και διάφορα οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει, ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν να αποχωρήσει από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Παναχαϊκής.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης: ” Ένα πρωτάθλημα Γ’ εθνικής, μία 3η θέση Β’ εθνικής, μία ομάδα με υγεία και προοπτική, πολύ δουλειά, γήπεδο γεμάτο μετά από πολλά άγονα χρόνια, μία φίλαθλη Ελλάδα να ασχολείται με την ομάδα μας και πολλές δυστηχώς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις προς εμένα. Όλα αυτά χώρεσαν μέσα σε 2,5 χρόνια. Ανέλαβα την ευθύνη των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδος έχοντας διαβεβαιώσεις από τους μετόχους (γνωστές σε όλους από δηλώσεις τους στο παρελθόν) στήριξης στο πλάνο που συμφωνήθηκε από όλους έτσι ώστε να χτίσουμε την ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που αξίζει να έχει η πόλη αποφεύγοντας λάθη του περαλθόντος που την είχαν οδηγήσει στην απαξίωση.

Ο κόσμος της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ από την πρώτη μέρα ήταν συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια, την αγάπη και το πάθος όλων αυτών των ανθρώπων τη σεβάστηκα απολύτως. Με όσα εφόδια μας προσφέρθηκαν λειτουργήσαμε με τους συνεργάτες μου αξιοποιώντας κάθε στιγμή και κάθε μέρα έτσι ώστε να προσεγγίσουμε το πλάνο αυτό.

Έχοντας ως στάση ζωής να λέω τα πράγματα με το όνομα τους πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν στη συνέντευξη τύπου, αποτύπωσα την πραγματικότητα της κατάστασης όπως εγώ την ζούσα ευελπιστώντας ότι έτσι θα δωθούν λύσεις στα προβλήματα που μας συνόδευαν τα χρόνια αυτά και που ήταν σίγουρο πως θα στέκονταν εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων μας.

Η καθημερινότητα της ομάδος ήταν ένας αγώνας δρόμου έτσι ώστε να βρεθούν τα ελάχιστα βασικά για να λειτουργήσουμε σαν μία κανονική ΠΑΕ. Και πολλές φορές αδυνατούσαμε να έχουμε και αυτά, όπως γήπεδο προπόνησης και ένα υποτυπώδες γυμναστήριο στο γήπεδο μας.

Η διαφορά φιλοσοφίας ήταν παραπάνω από εμφανής και μαζί με τα οικονομικά θέματα δημιουργούν ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον. Η ώρα των αποφάσεων όμως πάντα έρχεται και όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος αυτών για να μπορέσει να διατηρηθεί η αισιοδοξία στο φίλαθλο κόσμο της Πάτρας. Σε ότι με αφορά κάνοντας το σήμερα πράξη παραιτούμαι από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, σε μία ύστατη προσπάθεια μήπως η κίνηση μου αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει εκείνους που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους για την ευκαιρία που μου έδωσαν να υπηρετήσω την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, ιδιαίτερα τους κ.κ. Πάρι Γεωργακόπουλο, Σωκράτη Οφρυδόπουλο, Τάκη Κυριακόπουλο, Ηλία Κυριακίδη, Φώτη Παπαπαναγή και όλους όσους εργάστηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στις ακαδημίες μας, το διοικητικό προσωπικό, ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υγιείς και ανιδιοτελείς φιλάθλους της ομάδας μας που μας ακολούθησαν από άκρη σε άκρη σε ολη την Ελλάδα στηρίζοντας την ομάδα και δίνοντας παράδειγμα συμπεριφοράς.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Με εκτίμηση, Κώστας Κατσουράνης”¨.

Πηγή: Εφ.Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα