Αθλητισμός

Παρίσι 2024: Οι διοργανωτές για Ολυμπιακό Χωριό, προϋπολογισμό και ασφάλεια

«Η ασφάλεια ήταν επίσης ένα ζήτημα σε προηγούμενους Αγώνες και ήταν στο επίκεντρο της σκέψης μας από την αρχή»
Ακούστε το άρθρο

Η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού των αθλητών θα είναι έτοιμη στην ώρα της και με τον καθορισμένο προϋπολογισμό, δήλωσε σήμερα (24/3) ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου στο παρελθόν είχαν άγχος για την παράδοση των υποδομών. Πρέπει να πω ότι δεν είμαι σε αυτή την πλευρά με το Παρίσι 2024. Είμαι πολύ ψύχραιμος και γαλήνιος, θα είναι στην ώρα τους και με τον προϋπολογισμό», είπε ο Ετιέν Τιμπουά  ανεβασμένος στην κορυφή ενός από τα κτίρια.

«Το Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από τώρα. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο και το χωριό θα παραδοθεί πλήρως τον Μάρτιο. Συζητήσαμε με τις τοπικές αρχές να χτίσουμε μια νέα γειτονιά για το μέλλον σε αυτήν την περιοχή και στη συνέχεια να προσαρμοστούμε για να κάνουμε ένα Ολυμπιακό Χωριό», εξήγησε.

«Η ιδέα ήταν να χτίσουμε μια γειτονιά που θα χρησιμοποιείται ως Ολυμπιακό Χωριό, όχι το αντίστροφο. Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Τα διάφορα κτίρια εδώ θα έχουν μια τελική χρήση που θα είναι διαφορετική, κάποια θα είναι κοινωνική στέγαση, κάποια θα είναι ιδιωτική κατοικία, κάποια θα είναι γραφεία, και  για δημόσιες υπηρεσίες», είπε ο Τιμπουά.

«Από το 2017, ο προϋπολογισμός μας παραμένει ο ίδιος σταθερά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νικολά Φεράν, γενικός διευθυντής της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παράδοση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών υποδομών.

Δεν θα υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια των αθλητών στο Παρίσι 2024, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σύστημα ψύξης.

Η ασφάλεια, ωστόσο, ήταν ένα καυτό θέμα μετά τα επεισόδια στον τελικό του Champions League 2022 και εν μέσω μεγάλων εντάσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

 «Η ασφάλεια ήταν επίσης ένα ζήτημα σε προηγούμενους Αγώνες και ήταν στο επίκεντρο της σκέψης μας από την αρχή», είπε ο Τιμπουά.

«Καταλαβαίνω ότι έχουμε μια αρκετά ζωντανή δημοκρατία στη Γαλλία και σίγουρα είναι πράγματα που λαμβάνουμε υπόψη», πρόσθεσε χαμογελώντας.

«Θα υπάρχει αστυνομικό τμήμα εντός του χωριού και επίσης πρόσθετη ασφάλεια στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα