Κόσμος Περίεργα

Το Παρίσι «κολυμπά» στη σοκολάτα: Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε τις πύλες του

Ακούστε το άρθρο

Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου. Φέτος, κεντρικό θέμα είναι η νέα τάση που επικρατεί στη σοκολατοποιία, το “bean-to-bar“, δηλαδή σοκολατένιες δημιουργίες που παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 60 χώρες θα δώσουν το παρόν για μια έκθεση που σηματοδοτείται από την επιστροφή στην πρώτη μορφή της σοκολάτας, τους κόκκους του κακάο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

salon du chocolat paris

Η αυλαία ανέβηκε σήμερα για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως καθημερινές επιδείξεις μόδας με ευφάνταστα ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα.

salon du chocolat paris

Ο κόσμος επίσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά σοκολατένια γλυπτά, να παραστεί σε γευστικά εργαστήρια, να συναντηθεί με επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής αλλά και τους μεγαλύτερους καλλιεργητές και παραγωγούς κακάο σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

salon du chocolat paris

salon du chocolat paris

Τη Δευτέρα, θα απονεμηθούν τα «Διεθνή βραβεία Σοκολάτας»- “International cocoa award”, ένας θεσμός κατά τον οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια οι καλύτερες ποιότητες κακάο ανάλογα με την χώρα προέλευσής του, με τη συμμετοχή περίπου 50 χωρών παραγωγών.


Πηγές: huffingtonpost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα