Κόσμος

Παρίσι: Μέλη της κουρδικής κοινότητας και οι τρεις νεκροί

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας και τραυματίζοντας άλλους τρεις.
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά στο οποίο ένας άνδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το πλήθος έπεσε πάνω σε έναν κλοιό δυνάμεων ασφαλείας που προστάτευαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έφτασε στο σημείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση τους, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα.

Οι συγκρούσεις μαίνονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας στη χώρα μετά την θανατηφόρα επίθεση, σημειώνοντας ότι τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενός 69χρονου Γάλλου υπηκόου που «όπως έχουν τα πράγματα» έδρασε μόνος του, είναι ακόμη άγνωστα.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο δράστης συνελήφθη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μία εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Και οι τρεις νεκροί ήταν μέλη της κουρδικής κοινότητας

Και οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι ήταν μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δικηγόρος του κουρδικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, Νταβίντ Αντίτς.

Νωρίτερα ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε μια κουρδική καφετέρια εκεί κοντά στο κεντρικό Παρίσι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ρατσιστικού κινήτρου για την επίθεση.

Όλη η επικαιρότητα