Εκκλησία Ηλεία

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου μακαριότατου Χρυσόστομου Β’: Η Αμαλιάδα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Ακούστε το άρθρο

Με κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου πλαισιωμένου από τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο και τους ιερείς του ναού.

Δεκάδες πιστοί συνέρευσαν στον ναό για να βάλουν ένα κερί στην μνήμη του Αγίου Αθανασίου και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Αγίου που ήταν στολισμένη με λουλούδια.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην οποία θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’. Τον Αρχιεπίσκοπο θα πλαισιώνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Κύπρου κ.κ. Γρηγόριος.

Αμέσως μετά την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, όπου θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ για την παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ στην συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα για στον ίδιο και τους εκπροσώπους της εκκλησίας.

Η σημερινή ημέρα είναι αργία για την πόλη της Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα