Ηλεία

Παρουσία του ΠτΔ τιμήθηκε ο πολιούχος της πόλης του Πύργου – Ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος…

Τον πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο, τίμησε χθες η πόλη του Πύργου, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και των αρχών του τόπου και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου να σταματάει άδοξα, έχοντας διανύσει ελάχιστα μόνο μέτρα μακριά από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.

Ύψιστη τιμή για την πόλη αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος τον συνόδευσε κατά την άφιξή του στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εργασίας και Απασχόλησης Αναστάσιος Πετρόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος Καλαματιανός, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, πρώην βουλευτές, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πύργου και άλλων δήμων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, που παράλληλα κήρυξε και το Θείο Λόγο, συνεπικουρούμενος από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μέμφιδος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) Νικόδημο, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πλήθος πιστών και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εξήλθαν από τον Ιερό Ναό για τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, που διήνυσε μόλις μερικά μέτρα πριν επιστρέψει ξανά στη θέση που φυλάσσεται έξω από την εκκλησία, αφού ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος της ιεράς πομπής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο εκδήλωση για την ανακήρυξη  του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα