Βιβλίο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλείου καθηγητή Θ. Καρυώτη: «ΑΟΖ»

Ακούστε το άρθρο

Το νέο βιβλίο του Ηλείου καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, Θεόδωρου Καρυώτη, με τον τίτλο «ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)» παρουσιάστηκε πρόσφατα στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Άγγελος Συρίγος, ενώ συντόνιζε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

Ο κ. Καρυώτης έχει εισαγάγει τη σχετική συζήτηση για τις ΑΟΖ στο ελληνικό κοινό, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά σε σχέση και με την σημασία που έχει για την Ελλάδα. Παλαιός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Θ. Καρυώτης, αποτελεί σταθερό συνήγορο υπέρ της ανάληψης δράσης στην κατεύθυνση της ανακήρυξης ΑΟΖ, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μεγαλύτερο διεθνές έρεισμα και στην ευρύτερη προσπάθειά της να διεκδικήσει ζωτικό χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά «μικρές εισαγωγές» των εκδόσεων  Παπαδόπουλου, με υπεύθυνο της σειράς το δημοσιογράφο και κοινοβουλευτικό πλέον,  Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο ανιψιός του συγγραφέα, Νίκος Καρυώτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, καθώς και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Πάρκου Ολυμπιονικών Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Θ. Καρυώτης ανάμεσα στους κ.κ. Ν. Καρυώτη και Δ. Κωνσταντίνου.

Όλη η επικαιρότητα