Ηλεία

Παρουσία του αν. υπ. Εσωτερικών Στ. Πέτσα ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους – Οι τρεις ειδήσεις

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στους εορτασμούς και στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Ακούστε το άρθρο

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την πόλη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Λ. Βαρουξής, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας και ο βουλευτής της Ν.Δ. Α. Νικολακόπουλος, κατά τη λιτανεία

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χοροστατούντος τριών Μητροπολιτών, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Β’, του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Κηφησίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεου και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου, ενώ μετά ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αφού ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής, επισκέφτηκε το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε σχετική δήλωση του τόνισε:

«Ο υπουργός κ. Πέτσας, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, προσέθεσε ένα θετικό πρόσημο στη λαμπρή ημέρα του εορτασμού, καθώς έχουμε μια πολύ καλή είδηση, αφού η Επιτροπή που εγκρίνει έργα από το Ταμείο «Αντώνης Τρίτσης», για όλον τον νομό, οριστικοποίησε – κι είναι για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό – το ποσό των 3,6 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πύργου. Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός στην Αρχαία Ολυμπία και είναι συνεπής σ’ αυτά που είχε πει, είναι ένα ποσό σεβαστό και ικανό να λύσει χρόνια προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή μας».

Ο κ. Πέτσας, ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για τη φιλοξενία και την υποδοχή κι επεσήμανε ότι «είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και προστάτη της πόλης σας Άγιο Χαράλαμπο».

Αναφερόμενος στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι: «Ο λαός του Πύργου και της Ηλείας βρίσκει μια διέξοδο στην υπομονή που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, βλέποντας μεγάλα έργα να υλοποιούνται στον τόπο του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα του πολύπαθου δρόμου Πατρών- Πύργου το οποίο έχει ξεμπλοκάρει και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, δεν αναφέρομαι μόνο στις σιδηροδρομικές συνδέσεις και σε άλλα μεγάλα έργα, αλλά αναφέρομαι και σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και χαίρομαι που εμείς από το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τους βουλευτές μας, μαζί με τη δημοτική αρχή, όχι μόνο του Πύργου  αλλά όλων των δήμων της Ηλείας ξεδιπλώνουμε έργα που βελτιώνουν τη  ζωή όλων και είναι ευτυχής η συγκυρία που σήμερα (σ.σ. χθες) περνάνε από την επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών εντάξεις πολύ σημαντικών έργων, όπως η αγροτική οδοποιία στον Πύργο, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ , αντίστοιχα στην Ανδρίτσαινα και στα Κρέστενα 2,7 εκατ. ευρώ και πάρα πολλά άλλα έργα, είτε για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είτε για τη Ζαχάρω, είτε για τον Δήμο Πηνειού. Όλα αυτά λοιπόν έρχονται να προστεθούν σε αυτά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, με τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις για να σταθούμε δίπλα στους δήμους και οι δήμοι να σταθούν δίπλα στους δημότες τους».

«Μπορεί να μην ‘’λένε’’ πολλά από μόνα τους τα 3,6 εκατ. ευρώ αλλά λένε πολλά όμως για κάθε ένα από τα μέτρα της αγροτικής οδοποιίας που θα κατασκευαστεί και για αυτούς που θα χρησιμοποιούν τους δρόμους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής. Και πραγματικά χαίρομαι που δεν είναι μόνο αυτό το έργο αλλά και άλλα. Από αστική αναζωογόνηση μέχρι άλλου τύπου παρεμβάσεις. Όπως τα 2,8 εκ. για την Ανατολική πλευρά της πόλης που θα δημοπρατήσει άμεσα ο Δήμος Πύργου. Είναι έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών άμεσα και σύντομα. Δεν περιμένει κανείς …δεκαετίες για να τα δει. Είναι θέματα με άμεσο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και καταλαβαίνουν όλοι ότι είμαστε εδώ για να μιλάμε με τα έργα μας και όχι με ωραία λόγια» συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε επίσης ότι το θέμα του Ποτοκίου δρομολογείται άμεσα και είναι σε πολύ ικανοποιητικό στάδιο η μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Δημάρχους της περιοχής, τους Βουλευτές μας γιατί ξέρουν να ανοίγουν σωστές πόρτες όταν πρέπει, κι επίσης τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου όπως και τις Υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών γιατί αυτό το μεγάλο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με 3,5 δις ευρώ μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, θα αλλάξει την όψη των τοπικών κοινωνιών. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία. Ελπίζουμε να τα αξιοποιήσουμε με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, με έναν τρόπο που να βελτιώσει τη ζωή όλων μας».

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

«Γιορτάσαμε με λαμπρότητα τον πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο. Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στους κατοίκους του Πύργου, καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας ο Άγιος Χαράλαμπος. Η πόλη του Πύργου να βρίσκεται υπό τη σκέπη και την προστασία του»

Βασίλης Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Γιορτάσαμε και τιμήσαμε με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη της πόλεως του Πύργου. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά και για εμάς και για τον κόσμο που συμμετείχαμε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, καθώς μετά από τρία χρόνια μας δόθηκε η δυνατότητα να γίνει η Θεία Λιτανεία στους δρόμους της πόλης. Θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και ό,τι καλύτερο για τις οικογένειές τους».

Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη, χαρά, αλληλεγγύη, αγάπη. Χρόνια πολλά στον Πύργο μας, στις πυργιώτισες και στους πυργιώτες που γιορτάζουν. Ο Άγιος Χαράλαμπος να δίνει δύναμη και υγεία σε όλες και όλους. Ιδιαίτερες στιγμές, χαρήκαμε για τη γιορτή αυτή και εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ανδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής Ν.Δ.

«Ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, τιμήσαμε με κάθε λαμπρότητα τον Πολιούχο μας στον Πύργο. Με την παρουσία του μας τίμησε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας , εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Χρόνια πολλά με υγεία!»

Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στον Πύργο μας. Εδώ από τον Πύργο μας στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, ελπίδας και προοπτικής από τον ελληνικό λαό. Όλοι μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι μπορούμε να παλέψουμε για μια καλύτερη επόμενη ημέρα. Χρόνια πολλά»!

Λευτέρης Βαρουξής, πολιτικό στέλεχος Ν.Δ.

«Γιόρτασε ο Πύργος, η πόλη μας. Βοήθειά μας ο Άγιος Χαράλαμπος. Πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης λιτανεία, όπου διήρκησε πάνω από μια ώρα. Ευχαριστούμε όλους τους πιστούς που από το απόγευμα της Πέμπτης είχαν κατακλύσει τον Ναό της Αγίας Κυριακής. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ο Άγιος θα είναι κοντά μας, όπως ήταν τόσα χρόνια και θα βοηθάει τον Πύργο μας. Χρόνια πολλά»!

Όλη η επικαιρότητα