Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Παρουσίαση με «άρωμα» Ολυμπίας και Περιφέρειας!

H εφ. «Πατρίς στις 22 Δεκεμβρίου είχε παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της μελέτης που αφορούσαν τόσο την Ολυμπία όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΕΤΕ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποτελεί την τελική σύνθεση της μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» που εκπονήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικής, τη διαχείριση και τη διακυβέρνηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των προορισμών.

H εφ. «Πατρίς στις 22 Δεκεμβρίου είχε παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της μελέτης που αφορούσαν τόσο την Ολυμπία όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία η Αρχαία Ολυμπία για την οποία αναφέρεται πως έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τον Πολιτιστικό & Θρησκευτικός Τουρισμό, έχει δυνατότητα ανάπτυξης στο Sun & Beach και στον Ναυτικό Τουρισμό ενώ υφιστάμενα ή προς ανάπτυξη υποστηρικτικά έχει τον Ναυτικό Τουρισμό (yachting), τον Αγροτουρισμό, τον Οικοτουρισμό, τον Αθλητικό Τουρισμό, τον Γαστρονομικό Τουρισμό, και τον Τουρισμό Ευεξίας ενώ έχει εδραιωθεί στις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αλβανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ στόχο αποτελούν πλέον οι αγορές της Ολλανδίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Αυστρίας, ΗΠΑ, Κίνας, Ν. Κορέας και Μέσης Ανατολής.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτείνεται η εστίαση της ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στα εναλλακτικά/ θεματικά προϊόντα, της Π.Ε. Αχαΐας στο συνδυασμό του Sun & Beach με το City Break / MICE, στοιχεία Πολιτιστικού & Θρησκευτικού Τουρισμού και στα εναλλακτικά / θεματικά προϊόντα και της ΠΕ Ηλείας στο Sun & Beach, στην κρουαζιέρα και στον Πολιτιστικό & Θρησκευτικό Τουρισμό.

Όλη η επικαιρότητα