Πολιτισμός

Παρουσιάζεται το Αρχαίο Θέατρο της Πλατιάνας!

theatro_platianas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας στο Αίπυ επιχειρεί ο Σύλλογος Μακισταίων Ολυμπίας «Η Μάκιστος», που σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας,  τον Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Διάζωμα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χρυσοχωρίου», διοργανώνει την Κυριακή  2 Αυγούστου μια μεγάλη εκδήλωση, προσκαλώντας όλους τους Ηλείους.

Αρχικά, από τη Μάκιστο στις 5 το απόγευμα, θα αναχωρήσουν πούλμαν με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο και τον Αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και χαιρετισμοί των υπευθύνων του εγχειρήματος, ενώ με την επιστροφή στη Μάκιστο θα γίνει στην πλατεία του χωριού η κεντρική ομιλία από εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον κ. Σταύρο Μπένο και τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του «Διαζώματος».

Την αρχιτεκτονική μελέτη του Αρχαίου Θεάτρου, θα παρουσιάσουν οι μελετητές κ. Μαρία Μαγνήσαλη και κ. Θεμιστοκλή Μπιλή, στο τελευταίο μέρος των ομιλιών λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική, πλούσια εδέσματα και άφθονο δωρεάν κρασί για όλους. Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις έχουν την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ζαχάρως.

Β.Σ.

Όλη η επικαιρότητα