Ηλεία

Πάσχα χωρίς… 800άρι οι επαγγελματίες της Αμαλιάδας!

Ούτε τα 800 ευρώ δεν κατάφεραν να έχουν οι επαγγελματίες της Αμαλιάδας για να «μπαλώσουν»… τρύπες έστω τις ημέρες του Πάσχα, αφού τα συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να προωθηθεί η έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Η αγορά της Αμαλιάδας διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση, με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους να βρίσκονται στον «αέρα. Ωστόσο, η μη έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος για το Πάσχα, προκάλεσε την έντονη δυσφορία των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι δεν ξέρουν υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιες πλέον δυνατότητες θα καταφέρουν να ξανανοίξουν και κυρίως να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Την δυσφορία των επαγγελματιών, αλλά και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, ο οποίος τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος τουλάχιστον ανέμενε να λάβει το ποσό των 800 ευρώ, αν και με τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί και τα κλειστά μαγαζιά, θα αποτελούσαν απλά μια μικρή και πρόσκαιρη «ανάσα» για τις τελευταίες μέρες του Πάσχα.

Η  κυβέρνηση έπρεπε να βοηθήσει τους επαγγελματίες  να κάνουν Πάσχα, όμως τα λεφτά, έστω και τα 800 ευρώ δεν μπήκαν.

Πρέπει άμεσα να βοηθήσει και για τα υπόλοιπα αιτήματα που έχουμε θέσει. Τα 800 ευρώ δεν φτάνουν πουθενά. Θα πρέπει άμεσα να δώσει και 5000 ευρώ  σε κάθε κατάστημα και 1500 € σε κάθε υποκατάστημα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αν θέλουμε να μιλάμε για βοήθεια…», δήλωσε ο κ. Σιαψάλης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της αγοράς, λέγοντας ότι πολλά καταστήματα, ίσως και τα μισά να μην καταφέρουν για όσο διαρκέσει αυτή η κρίση: «Πολλά μαγαζιά ίσως να μη μπορέσουν να ανοίξουν. Μπορεί  και τα μισά μαγαζιά να μην μπορέσουν να ανοίξουν όσο διαρκεί η κρίση και φτάνουμε στο Μάιο.

Θα πρέπει λοιπόν  άμεσα να δώσουν πραγματικό  βοήθημα αν θέλουν να υπάρξει επανεκκίνηση στην   οικονομία και να λειτουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουν ανακοινώσει και κάποια δάνεια, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα εμείς ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις Θα πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διεκδικούμε και να  περιμένουμε με το άνοιγμα των καταστημάτων να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι σαν επαγγελματίες. Είμαστε σε συνεχή επαφή και με τις ομοσπονδίες, μιλάμε και με την ΕΣΕΕ και βλέπουμε τα επόμενα «βήματα». Προσπαθούμε και ζητάμε να γίνουν βιώσιμες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Όλη η επικαιρότητα