Ελλάδα

Πάσχα: Πληρότητες που αγγίζουν το 100% στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Πάσχα

Για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, δωμάτια μπορούν να βρεθούν μόνο σε ελάχιστα ξενοδοχεία, μακριά από τα παραθαλάσσια κέντρα των νησιών, σε πιο απόμερες τοποθεσίες.
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιες είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για το Πάσχα, με τους ξενοδόχους να μην κρύβουν την ικανοποίηση τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα.

Ωστόσο, οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με το προ πανδημίας Πάσχα του 2019, ενώ οι παράγοντες της αγοράς βλέπουν αύξηση των τιμών και λόγω του ενεργειακού κόστους. Γι’ αυτό και όσοι σπεύδουν να κλείσουν μόνοι τους και όχι μέσω κάποιου ομαδικού πακέτου πληρώνουν ακριβότερα.

Νούμερο ένα προορισμό στις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων του Πάσχα αποτελεί και φέτος η Κέρκυρα, με τα γνωστά ανά τον κόσμο έθιμα, όπως το σπάσιμο των μπότηδων το Μεγάλο Σάββατο, αλλά και η κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι δεκάδες φιλαρμονικές, οι γνωστές μπάντες, του νησιού.

Έτσι, το 100% αγγίζει η πληρότητα στην Κέρκυρα, το 50 – 80% στην Μύκονο και την Σαντορίνη, ενώ στην Πελοπόννησο, τη Ρόδο και την Κρήτη οι πληρότητες κυμαίνεται περίπου στο 60%. Ανάλογη είναι η κίνηση και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Τσουχτερό» το κόστος

Στην περίπτωση που μία τετραμελής οικογένεια θέλει να κάνει Πάσχα στη Μύκονο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η φθηνότερη διανυκτέρευση που θα βρει σε τετράκλινο δωμάτιο θα είναι στα 180 ευρώ, δηλαδή 450 ευρώ για το τριήμερο.Στην Σύρο, όπου η πληρότητα φθάνει στο 90%, οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 80 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμές ξεκινούσαν από τα 60 ευρώ. Φτηνότερα θα κοστίσει ένα τριήμερο στη Νάξο.Σε άλλους παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς, για το τριήμερο μία οικογένεια θα πληρώσει:

  • Ναύπακτος 300 ευρώ, ενώ το 2021 230 ευρώ.
  • Μετέωρα 360 ευρώ, το 2021 310 ευρώ.
  • Μονεμβασιά 450 ευρώ, το 2021 390 ευρώ.

Για όσους προτιμούν περισσότερη πολυτέλεια, εάν επιλέξουν την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, για παράδειγμα το «Χανιώτη Βίλας» (πεντάστερο ξενοδοχείο), θα πληρώσουν 2.278 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (ένα ζευγάρι), μαζί με χρήση πισίνας και όλων των παροχών.

Ελαφρώς φθηνότερο είναι το πολυτελές δωμάτιο στην Σαντορίνη στο «Βίλα Σαντορίνη» στην Οία, με θέα στην θάλασσα για δύο ενήλικες, όπου τρεις διανυκτερεύσεις κοστίζουν 2.430 ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα, ανάλογο δωμάτιο στην Κέρκυρα στο «Grecotel» κοστίζει 960 ευρώ, με θέα στη θάλασσα, πάλι για τρεις διανυκτερεύσεις.

Στην Κρήτη, 792 ευρώ θα κοστίσουν οι τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο «Ελούντα Beach Hotel».

Για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, δωμάτια μπορούν να βρεθούν μόνο σε ελάχιστα ξενοδοχεία, μακριά από τα παραθαλάσσια κέντρα των νησιών, σε πιο απόμερες τοποθεσίες.

Όλη η επικαιρότητα