Ηλεία

Πασχαλινές ευχές του δημάρχου Ζαχάρως

Φέτος έχουμε όλοι μας μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτερώσουμε τις ελπίδες μας με το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που σε συνδυασμό με την αναγέννηση της φύσης, που φέρνει η άνοιξη, συμβολίζουν τη νίκη της ζωής, την ελπίδα για το μέλλον και στέλνουν σε  όλους μας το μήνυμα της αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες εκκλησιαζόμαστε, κάναμε τις προετοιμασίες για το αναστάσιμο τραπέζι, υποδεχόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους, που ζουν αλλού.

Εφέτος οι γιορτές του Πάσχα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά. Η πανδημία ανέτρεψε τις ισορροπίες της καθημερινότητάς μας, τις συνήθειες και τις παραδόσεις που σαν λαός έχουμε αυτές τις άγιες ημέρες. Οι περιορισμοί, που δικαιολογημένα έχουν επιβληθεί για την προστασία της υγείας όλων μας, επέβαλαν να σταθούμε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να  τους προστατεύσουμε και να προστατευτούμε κι οι ίδιοι.Θα θυμόμαστε όλοι το Πάσχα του 2020 που είναι τόσο διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μαθαίνουμε, όμως, από τις δυσκολίες να εκτιμούμε περισσότερο και τις απλές παραδοσιακές χαρές που εφέτος μας λείψανε.  Στόχος όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και  όλοι μαζί να προχωρήσουμε με υγεία και επιτυχίες Χρόνια Πολλά.

Εύχομαι οι Άγιες Μέρες του Πάσχα και το Φως της Ανάστασης να χαρίσουν  σε όλους υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και το ψυχικό σθένος να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, που η τωρινή συγκυρία έχει επιφέρει στη ζωή όλων!

Με αγάπη και εκτίμηση

Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος

Δήμαρχος Ζαχάρως

 

Όλη η επικαιρότητα