Ηλεία

Πασχαλινό δώρο για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Προκυρήχθηκαν δύο θέσεις γιατρών

Ακούστε το άρθρο

‘Πασχαλινό δώρο’ για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς υπεγράφη η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων μονίμων ιατρών και στην Νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας αντιστοιχούν δύο θέσεις, καρδιολόγου και αναισθησιολόγου.

Ουσιαστικά γίνεται πράξη η υπόσχεση που είχε δοθεί από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία και στην προκήρυξη που βγήκε στον αέρα και αφορά στην προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, περιλαμβάνονται και οι δύο θέσεις που αφορούν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Βέβαια, η αρχική υπόσχεση και οι διαβεβαιώσεις που είχε λάβει προ ημερών και ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας ήταν για την προκήρυξη τριών θέσεων, ωστόσο στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπεριλαμβάνεται η θέση του χειρουργού, κάτι που ενδέχεται να γίνει σε επόμενη προκήρυξη.

Εκτός από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, στην συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνεται και μία θέση ιατρού για το Νοσοκομείο Κρεστένων.

Αναισθησιολογίας και καρδιολογίας

Πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη που υπογράφουν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, συμπεριλαμβάνονται μία θέση αναισθησιολογίας επιμελητή Β’ για την Νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας, μία θέση καρδιολογίας επιμελητή Β’ για την Νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας και μία θέση Γενικής ιατρικής ή παθολογίας επιμελητή Β’ για την μονάδα της Κρέστενας.

Για τις Νοσηλευτικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ έχουν προκηρυχθεί 33 θέσεις, επί συνόλου 133 για όλες τις Υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, για την 1η ΥΠΕ έχουν προκηρυχθεί 6 θέσεις, για την 2η ΥΠΕ 38 θέσεις, για την 3η ΥΠΕ 10 θέσεις, για την 4η ΥΠΕ 8 θέσεις, για την 5η ΥΠΕ 20 θέσεις, για την 6η ΥΠΕ 33 θέσεις και για την 7η ΥΠΕ 18 θέσεις.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά στις 4 Μαΐου 2018 και ολοκληρώνεται στις 24 Μαΐου 2018.

Όλη η επικαιρότητα