Πασχαλινό τραπέζι: Το φτηνότερο των τελευταίων ετών – Σταθερά χαμηλές οι τιμές στην αγορά του Πύργου

Share

Τον πιο φτηνό οβελία των τελευταίων ετών, ντόπιο από 5,99 θα βρουν φέτος στα κρεοπωλεία της πόλης για  να στρώσουν το πιο οικονομικό τραπέζι σε τιμές αλλά να μπορέσουν να το κάνουν και πιο «πλούσιο» σε εδέσματα για συγγενείς και φίλους που θα περάσουν τις Άγιες ημέρες στην περιοχή. Η κίνηση στην τοπική αγορά έχει ξεκινήσει από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο, για την προμήθεια των απαραίτητων για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για το τραπέζι της Λαμπρής.

Ο εφοδιασμός των απαραίτητων αγαθών για το Πασχαλινό τραπέζι, είναι η τελευταία και βασική «υποχρέωση» των καταναλωτών που από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχουν αρχίσει να κάνουν τις παραγγελίες τους, με τους επαγγελματίες της περιοχής να δηλώνουν πανέτοιμοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών. Η κίνηση είναι αυξημένη από χθες Μ. Πέμπτη ενώ κορύφωση αναμένεται σήμερα Μ. Παρασκευή και αύριο Μ.Σάββατο.

Θοδωρής Αντωνόπουλος: «Η κίνηση είναι αρκετά καλή, με τον κόσμο να προετοιμάζεται για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα. Όλα έχουν κυλήσει ικανοποιητικά και τις τελευταίες μέρες αναμένεται η κορύφωση, με τον ερχομό και ετεροδημοτών. Όσον αφορά τις τιμές, αυτές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα και σε ορισμένα προϊόντα είναι και μειωμένες».
Χαράλαμπος Βαλσαμίδης «Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει νωρίς από αυτούς που ψήνουν κάθε χρόνο, σταθερά και προτιμούν αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος της περιοχής μας. Υπάρχει όμως ζήτηση και σε κοκορέτσια, γαρδουμπάκια και άλλα – πέρα από τα απαραίτητα για τη μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης. Παίρνουν λίγο από απ’ όλα για να έχει ποικιλία το τραπέζι. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι ίσως και λίγο πιο χαμηλές γιατί υπάρχει πληθώρα αμνοεριφίων. Ο κόσμος βλέπει ότι έχουμε καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές γι’ αυτό και στηρίζει το κρεοπωλείο της γειτονιάς»
Γιάννης Τοπιντζής «Η κίνηση έχει ξεκινήσει από νωρίς με τα σαρακοστιανά εδέσματα και ιδιαίτερα από τη Μ. Δευτέρα που παραδοσιακά νηστεύουν οι περισσότεροι. Όσον αφορά το Πασχαλινό τραπέζι, αν και την τιμητική τους έχουν τα αμνοερίφια, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που θα επιλέξουν για ποικιλία κοτόπουλο ρολό, κάποιοι και ψαρικά, αλλά σίγουρα έχει σφολιατοειδή. Αυτό που επιζητά ο κόσμος για το τραπέζι του είναι ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να ικανοποιήσουμε κάθε ανάγκη».
Στάθης Παπανδρέου «Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες με παραγγελίες για κατσικάκι και αρνάκι και από σήμερα (σ.σ χθες) άρχισαν ήδη να παραλαμβάνουν τα απαραίτητα για το τραπέζι, το οποίο θα έχει κι άλλα εδέσματα και παρασκευάσματα, τα οποία προτιμά ο κόσμος. Όλα όμως σε μικρότερες ποσότητες για να έχει ποικιλία. Οι τιμές πάντως παραμένουν σταθερές και χαμηλές, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Πάνος Μαλλιόπουλος «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, εκτός από γαρδούμπες, πατσούλες και εντέρακια για τις μαγειρίτσες αλλά και το αρνάκι και το κατσικάκι για τη σούβλα, και για άλλα εδέσματα, όπως το χοιρινό αλλά και κάποια ιδιαίτερα παρασκευάσματα όπως το Πασχαλινό στριφτάρι και οι Τζιγεροσαρμάδες, ένα καινούργιο Μακεδονίτικο για το φούρνο. Όσον αφορά τις ποσοτητες, οι καταναλωτές κάνουν πάντα το πρόγραμμα τους για τις μέρες των γιορτών και αγοράζουν και κάτι παραπάνω για να έχουμε πλούσιο τραπέζι. Σ’ αυτό βοηθάμε κι εμείς με τις χαμηλές τιμές, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα, ενώ φέτος είναι ίσως το φτηνότερο Πάσχα όλων των εποχών, γιατί ντόπιο αρνί στα 5,99 ευρώ δεν έχουμε πουλήσει ποτέ. Κι αυτό το εκτιμά ο κόσμος γιατί ξέρει ότι ο κρεοπώλης της γειτονιάς γνωρίζει καλά τα κρέατα, δεν είμαστε καιροσκόποι, θα μας βρουν και κάθε μέρα στη θέση μας σε αντίθεση με τους υπαλλήλους των υπεραγορών που πολλοί συχνά μπορεί να αλλάζουν θέσεις. Γι’αυτό και ευχαριστούμε τον κόσμο».
Κώστας Μανδαράκης «Το πρώτο που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι φέτα, που είναι και ο ¨αρχηγός¨ των τυριών στο γιορτινό τραπέζι. Βέβαια, θα πάρουν και γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, τζατζίκι αλλά και γιαουρτάκι, χωρίς να κάνουν υπερβολές στις ποσότητες. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που θα πάρουν και άλλα προϊόντα, όπως παστουρμά και σαλαμάκια για το τσιμπολόγημα πριν το τραπέζι. Και σ’ αυτό βοηθούν και οι τιμές που είναι χαμηλές και φέτος, σε κάποια προϊόντα πιο χαμηλές κι από πέρσι».
Αποστόλης Μαλλιόπουλος «Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο και ήδη έχουν αρχίσει οι παραλαβές, με την κίνηση να κορυφώνεται το απόγευμα του Μ.Σαββάτου. Εκτός από αρνάκι και κατσικάκι ντόπιο, υπάρχει ζήτηση σε κοκορέτσια, κοντοσούβλια, μπιφτέκια, φριγαντέλια, ποδαράκια και εντεράκια για μαγειρίτσα αλλά και γαρδούμπες. Αν και αυτοί που ψήνουν είναι σταθεροί, φέτος, λόγω και της Πρωτομαγιάς που είναι κοντά, κάποιοι θα παρατείνουν την παραμονή τους εδώ, οπότε κάτι παραπάνω θα πάρει ο κόσμος. Και για να το καταφέρει, βοηθάμε κι εμείς κρατώντας σταθερά χαμηλά τις τιμές».
Παναγιώτης Διαμαντόπουλος: «Η κίνηση από την αρχή της εβδομάδας κρίνεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Το κατάστημά μας είναι πλούσιο σε ποιοτικά προϊόντα και ο πελάτης έχει να επιλέξει από μια τεράστια γκάμα εξαιρετικών κρεάτων. Οι τιμές τους παραμένουν σε σταθερά επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι, σεβόμενοι και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα».
Κατερίνα Καλομοίρη: «Δειλά δειλά ο κόσμος προετοιμάζεται για το πασχαλινό τραπέζι. Τις τελευταίες μέρες πάντα η κίνηση κορυφώνεται, με τον κόσμο να «εξοπλίζεται» με όλα τα απαραίτητα. Οι τιμές δεν έχουν υποστεί κάποια αλλαγή συγκριτικά με πέρυσι. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει αισιοδοξία, αγάπη και χαρά κατά τη διάρκεια του Πάσχα και μετά».
Γιάννης Μαλλιόπουλος: «Οι προμήθειες ήδη έχουν τελειώσει. Προμηθευόμαστε κρέατα κορυφαίας ποιότητας από την ορεινή Ηλεία. Οι τιμές παραμένουν ίδιες, ενώ τα πρώτα δείγματα κίνησης στην αγορά είναι άκρως θετικά, με την κορύφωση να αναμένεται τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα. Ακόμα, η επιχείρηση μπορεί να φτιάξει κρέατα της επιλογής σας ή ακόμα και να τα παραδώσει όπου επιθυμείτε με ψήσιμο από φούρνο της επιλογής σας».
Δημήτρης Διαμαντόπουλος: «Η κίνηση έχει ξεκινήσει ζεστά. Ο κόσμος και φέτος ξεκινάει πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας με έρευνα αγοράς και τις τελευταίες θα κάνει τις αγορές. Το ξεκίνημα για μας είναι ικανοποιητικό και αναμένουμε την κορύφωση τις τελευταίες ημέρες. Τα προϊόντα είναι κορυφαίας ποιότητας, ντόπια και σε τιμές για όλα τα βαλάντια».

Ρεπορταζ:

Νάνσυ Σπυροπούλου – Αντώνης Φώτης