Πατέρας 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα στη Χίο: Η Πολιτεία να βρει τα σφάλματα

Την ώρα που οι Αρχές με εντολή του εισαγγελέα σφραγίζουν το γήπεδο μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα Χίου, στην Αθήνα στο σπίτι του 19χρονου οι γονείς και τα τρία του αδέρφια του πενθούν για τον άδικο χαμό του Σταύρου. Ο πατέρας του 19χρονου, μιλώντας στο Open TV και τον Μαρίνο Αλειφέρη, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους. «Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η Πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ήταν θέλημα Θεού», σημειώνει ο πατέρας του 19χρονου με τον παππού του, που ήρθε από την Κύπρο, να δηλώνει συντετριμμένος: «Μου τηλεφώνησε το βραδύ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Είναι ένα δυνατό χτύπημα της μοίρας. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ήταν ευφυής. Ήταν πολύ ταλαντούχος. Ήταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Λουκέτο στο γήπεδο με τη φονική μπασκέτα 

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε μηχανικό της Πολεοδομίας του δήμου Χίου, ο οποίος στο παρελθόν βρισκόταν στον πρώην δήμο Ομηρούπολης. Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ υποστήριξε ότι οι μπασκέτες τοποθέτηκαν πολλά χρόνια πριν εκείνος βρεθεί στον δήμο και ποτέ δεν του ζητήθηκε να ελεγχθούν. Την ίδια ώρα συγκλονίζει το μήνυμα φίλης του 19χρονου στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. «Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δεν πονάς. Δεν κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του».

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι μπασκέτες τοποθετήθηκαν το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου και φαίνεται πως εκτός από κάποιες εργασίες στο γήπεδο στις μπασκέτες δεν είχε γίνει ποτέ αυτά τα 31 χρόνια συντήρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο χώρος ανήκει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

via