Εκκλησία Ηλεία

Πατήρ Ιωάννης Κούγιας: Κληρικός και φωτορεπόρτερ

Ακούστε το άρθρο

Κληρικός αξιαγάπητος και σεβαστός στην Βουπρασία ο πατήρ Ιωάννης Κούγιας, που διακονεί την Εκκλησία από το 2000.

Ολοκλήρωσε την φοίτησή του στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Είναι εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου στο Συρμπάνι και εφημέριος του ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Θανασουλέϊκα. Πατέρας τριών παιδιών με το μεγαλύτερο τον γιό του να σπουδάζει λογιστικά στα ΤΕΙ.

Οι σχέσεις του πατρός Ιωάννη με την νεολαία της Βάρδας, τόπος που γεννήθηκε και ζει, είναι άριστη. Δεν είναι τυχαίο ότι στον Άγιο Κωνσταντίνο εκκλησιάζονται τις Κυριακές πολλά νέα παιδιά.

Η πρεσβυτέρα η κ. Δήμητρα είναι δίπλα του ως νεωκόρος του ι.ν. Αγίου Κωνσταντίνου.  «Από μικρός πήγαινα στην εκκλησία στο Ψάρι στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Μου άρεσε. Έψελνα, ήμουν παπαδοπαίδι, ήταν κάτι που το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Έτσι επέλεξα να γίνω εργάτης του Θεού» λέει ο π. Ιωάννης που είναι ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Ο π. Ιωάννης έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ηλεία αλλά και την Αχαΐα, από το χόμπι του που είναι  η φωτογραφία, όχι η καλλιτεχνική αλλά επικαιρότητας. Θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός φωτορεπόρτερ ο π. Ιωάννης αφού βρίσκεται πάντα μπροστά στα γεγονότα.

Σε φωτιές, σε τροχεία ατυχήματα ή δυστυχήματα, τις φωτογραφίες του τις αναρτά στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει και γίνονται ανάρπαστες. «Αν δεν ήσουν κληρικός τι θα ήθελες να ήσουν;» τον ρωτάμε. Και η κατηγορηματική απάντηση: «κληρικός».

Όλη η επικαιρότητα