Αχαϊα

Πάτρα: 20 χρόνια στους ληστές με το ξυράφι

Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη 20 ετών, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, δύο αλλοδαποί οι οποίοι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στο κέντρο της Πάτρας, την Μεγάλη Εβδομάδα του 2012.

Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο και έναν Αλγερινό, οι οποίοι επιτίθεντο σε γυναίκες, για να κλέψουν τις τσάντες τους και δεν δίσταζαν να τις χτυπήσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις τραυμάτιζαν στα χέρια με ξυραφάκια.

Η δράση τους κορυφώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 13 Απριλίου του 2012, όταν αρχικά επιτέθηκαν σε 58χρονη ημεδαπή, και αφού την χτύπησαν στο κεφάλι και την τραυμάτισαν με ξυραφάκι στον καρπό, ακολούθως της αφαίρεσαν την τσάντα που περιείχε 40 ευρώ, και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Μία ώρα αργότερα επιτέθηκαν σε άλλη γυναίκα ηλικίας 52 ετών, πάλι χτυπώντας την στο κεφάλι και τραυματίζοντας την και αυτή με ξυραφάκι στον καρπό. Και αυτής, της αφαίρεσαν το πορτοφόλι με 50 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι δύο δράστες, έκαναν και τρίτη επίθεση λίγη ώρα αργότερα, σε δύο αδελφές 27 και 30 ετών. Τις χτύπησαν μεν, αλλά δεν κατόρθωσαν να τους πάρουν τις τσάντες. Οι αστυνομικοί μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά χτένισαν όλη την περιοχή όπου είχαν γίνει οι επιθέσεις, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Έναν χρόνο μετά, δηλαδή τον Απρίλιο του 2013, είχε εκδικαστεί η υπόθεση, όπου και τότε, οι κατηγορούμενοι είχαν δεχθεί ποινή ισοβίων δεσμών για τα αδικήματά τους, αλλά άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο αυτή τη φορά κατέθεσε εναντίον τους, μια 50χρονη γυναίκα, η οποία είχε πέσει θύμα τους, όταν δέχθηκε χτυπήματα και μια μαχαιριά στον καρπό του χεριού της.

Το δικαστήριο αυτή την φορά, μείωσε την ποινή τους σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν για κάποιες από τις κλοπές, για τις οποίες είχαν κατηγορηθεί.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα