Αχαϊα

Πάτρα: Άγνωστος πυροβόλησε εξ επαφής αδέσποτο σκύλο

Το φριχτό περιστατικό, με θύμα έναν σκύλο, δημοσιοποίησε με ανάρτηση στο Facebook η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος φιλοζωικών οργανώσεων στην Πάτρα. 
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη απάνθρωπη ενέργεια κακοποίησης ζώου ήρθε στο «φως», αυτή τη φορά στην Πάτρα, όπου άγνωστος πυροβόλησε εξ επαφής έναν αδέσποτο σκύλο. 

Το φριχτό περιστατικό, με θύμα έναν σκύλο, δημοσιοποίησε με ανάρτηση στο Facebook η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος φιλοζωικών οργανώσεων στην Πάτρα.

Η κακοποίηση του ζώου έγινε στο Σαραβάλι Πατρών, όπου την Τρίτη κάποιος πυροβόλησε τον σκύλο εξ επαφής, σύμφωνα με την ανάρτηση της κ. Δημοπούλου. «Μια πράξη, μια είδηση, που ντροπιάζει πολύ την κοινωνία και μας τραβά προς τα πίσω, παρά τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων, φορέων, αρχών να δούμε επιτέλους πρόοδο», συμπληρώνει η ίδια.

Μια κάτοικος της περιοχής άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 06:30 το πρωί. Έπειτα από λίγη ώρα, έφτασε στο σπίτι της «λαχανιασμένο και αιμόφυρτο» το αδέσποτο ζώο, που συνήθιζε να πηγαίνει εκεί για να φάει και να παίξει με τον δικό της σκύλο.

«Η γυναίκα προσπάθησε να βοηθήσει το σκύλο ωστόσο αυτός σύρθηκε στην πλαγιά κάτω από το σπίτι της και σωριάστηκε. Τον σκέπασε με μια κουβέρτα και κάλεσε τις υπηρεσίες τους δήμου», γράφει η κ. Δημοπούλου στην ανάρτησή της.

Στη συνέχεια περιγράφει πώς κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι από τον δήμο Πατρέων. Ένας από αυτούς, βρήκε τον σκύλο «σε άθλια κατάσταση», καθώς είχε συρθεί περίπου 50 μ. κάτω στην πλαγιά από τους πόνους και ανέβασε το ζώο κουβαλώντας το στην πλάτη του.

«Ο γίγαντας σκυλάκος, πονεμένος, απορημένος, φοβισμένος μα και εν τέλει αφημένος εντελώς σ’ αυτό που του συνέβαινε, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Ελένη Μπουρδάκου, όπου διαπιστώθηκε πως έχει πυροβοληθεί εξ επαφής κι είναι γεμάτος σκάγια», γράφει η κ. Δημοπούλου.

Οι υπηρεσίες του δήμου ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα, που κίνησε την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν τα φιλοζωικά σωματεία, αναθέτοντας την υπόθεση σε δικηγόρο.

Όλη η επικαιρότητα