Αχαϊα

Πάτρα: Αλλοδαποί θα έβγαζαν σχεδόν 2.000.000 ευρώ από πλαστά χαρτονομίσματα!

Ακούστε το άρθρο

Δεν αρκούνταν στη λεγόμενη «Νιγηριανή απάτη» οι δύο Αφρικανοί οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάτρα όταν ζήτησαν μετρητά ύψους 50.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τα… διπλασίαζαν χρωματίζοντας λευκά χαρτιά με ειδικό υγρό! Επιπλέον, ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα όλων των αξιών, ονομαστικής αξίας 1.774.600 ευρώ!

Οι αλλοδαποί από το Καμερούν ηλικίας 34 και 37 χρόνων διατηρούσαν ολόκληρο εργαστήριο παραχάραξης στην Αθήνα, όπου κατοικούσαν! Στο διαμέρισμά τους σε περιοχή των Πατησίων, έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφαλείας έπειτα από παραγγελία των συναδέλφων τους της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι είχαν συλλάβει τους δράστες το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Πάτρας, όταν ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι «τσίμπησε» το δόλωμα και έκλεισε ραντεβού μαζί τους.

Στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν πλήθος χαρτιά κομμένα σε σχήμα χαρτονομίσματος στα οποία είχαν εντυπωθεί οι εικόνες χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, πλήθος μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, δυο εκτυπωτές, μια συσκευή μέτρησης και μια ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος, ένας φάκελος με άγνωστη λευκή ουσία και 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες που εστάλησαν για χημική ανάλυση, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια, ένας κόφτης, δύο usb, τέσσερις σύριγγες, τρία κινητά και 400 ευρώ με καλυμμένους τους αριθμούς σειράς!

Σε βάρος των Αφρικανών σχηματίστηκε νέα δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Στο μεταξύ, κρατούνται ώσπου να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

via 

Όλη η επικαιρότητα