Αχαϊα

Πάτρα: Αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έρχονται στο φως, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκονται οι αρχές προκειμένου να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια πλήρη εικόνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στη μέρα αλλιώς αύριο Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ηλικίας 9 ετών.

Μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ που απέδιδε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα σε εγκληματική ενέργεια, ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, διέψευσε σε ανακοίνωσή του την εν λόγω είδηση.

Στην επιστολή του ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής αναφέρει:

«ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ»

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας από τη Πάτρα, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, αναμένεται να καταθέσουν τουλάχιστον 25 γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, το επόμενο διάστημα.

Τα τρία κορίτσια αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, ο αιφνίδιος θάνατός τους σε διάστημα περίπου 33 μηνών αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ενδεχομένως να καθορίσει την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, δηλαδή των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήθελαν οι γιατροί

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, οι παιδίατροι στην Πάτρα είχαν παρατηρήσει ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε προβλήματα υγείας όταν ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο χωρίς την επιτήρηση γιατρών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι υπό την παρουσία γιατρών το κορίτσι δεν εκδήλωνε κάποιο πρόβλημα υγείας είχε δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και γι’ αυτό είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που έμενε η Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, υπήρξε σχετικός προβληματισμός και όταν το παιδί μετακινείτο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με τους γιατρούς να ζητούν την ιδιαίτερη επιτήρηση της Τζωρτζίνας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι κάμερες δεν τοποθετήθηκαν για τεχνικούς λόγους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών διαψεύδει τα όσα ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της ότι τα κορίτσια νοσηλεύονταν σε μονόκλινο γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί, λέγοντας ότι η μητέρα ζητούσε μονόκλινο θάλαμο νοσηλείας με επίκληση ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης και τόνισε:

«Πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα», αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.

Οι αναρτήσεις της μητέρας και και οι απειλές του πατέρα

Ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο thebest δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά. Από την πρώτη στιγμή ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στο thebest.gr έκανε λόγο για ψευδή διαρροή όπως και οι δικηγόροι της οικογένειας Γιάννης Κόττας και Δημήτρης Καράμπελας.

Αίσθηση ωστόσο προκαλούν τις τελευταίες ώρες και κάποιες αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η μητέρα.

«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου για μία αγκαλιά έστω και πονάω…». Αυτή είναι μία από τις αναρτήσεις της μητέρας στο γκρουπ με τις μαμάδες, όπου συνήθιζε να ζητά συμβουλές και γνώμες.

Η 33χρονη έγραφε για διάγνωση νευρολόγου και για μια αγωγή που της είχε δοθεί, χωρίς εκείνη να την ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Κάτι που στους γιατρούς για το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να μην είχε αναφέρει.

«Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς. Ο καθένας τη δική του διάγνωση. Η νευρολόγος μου έδωσε αντικαταθλιπτικά μικρής δόσης γιατί αυτή λέει είναι η θεραπεία της … Τα πέταξα στο μήνα επάνω. Είπα καλύτερα να πονάω, παρά αυτές οι παρενέργειες. Οι πρωινοί πόνοι δεν αντέχονται. Ψυχολογία όμως έχω, αλλά πολλές μέρες με ρίχνει αρκετά όλο αυτό», γράφει σε μία από τις αναρτήσεις της.

Πηγές: ΕΡΤ, cnn.gr / in.gr

Όλη η επικαιρότητα