Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Αναστάτωση από διαρροή υγραερίου στη Βιομηχανική Ζώνη

diarroi.jpg

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 7 σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, όταν και ενημερώθηκαν πως στη Βιομηχανική Περιοχή και στο χωριό Θεριανό υπάρχει έντονη μυρωδιά υγραερίου στην ατμόσφαιρα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις οι οποίες και εντόπισαν πως η διαρροή αυτή προερχόταν από την εταιρία πετρελαιοειδών Dimoil που έχει την έδρα της στη ΒΙ.ΠΕ.

Άμεσα αποκλείστηκε η γύρω περιοχή από το εργοστάσιο σε απόσταση περίπου 500 μέτρων και απαγορεύθηκε σε κατοίκους και οχήματα να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Η ανησυχία των Αρχών ήταν έντονη καθώς εκφράζονταν φόβοι για τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς ή κάποια έκρηξη. Ενημερώθηκε άμεσα ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρίας ο οποίος και κατέφθασε στο χώρο και ερεύνησε το σημείο.

Τελικά, όπως προέκυψε, επρόκειτο για άδειες δεξαμενές υγραερίου οι οποίες και είχαν αυτή τη διαρροή, όμως η μυρωδιά ήταν ιδιαιτέρως έντονη ακόμη και ένα χιλιόμετρο μακριά, όπως αναφέρουν μαρτυρίες. 

Ο υπεύθυνος της εταιρείας έκλεισε τις βάνες και η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να καθαρίζει, όμως οι γύρω δρόμοι παραμένουν κλειστοί για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης στο σημείο βρίσκονται και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα