Αχαϊα

Πάτρα: Αναβλήθηκε το Εφετείο για τον θάνατο τριών νέων

Ακούστε το άρθρο

Αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου του 2020, πήρε από το Εφετείο Πατρών, η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου τριών παιδιών, που πνίγηκαν στον μόλο Αγίου Νικολάου της Πάτρας, τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του 21χρονου Ανδρέα Αλέξη και της 21χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη από την Πάτρα καθώς και της 23χρονης Γεωργιάννας Μουραφέτη από την Καλαμάτα, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, είχε πέσει στην θάλασσα, στον μόλο Αγίου Νικολάου.

Ο οδηγός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον περασμένο Μάρτιο, για τρεις ανθρωποκτονίες από αμέλεια, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών με αναστολή, και είχε ασκήσει έφεση. Την ίδια οδό είχαν ακολουθήσει και οι οικογένειες των τριών παιδιών που πνίγηκαν, καθώς ζητούσαν αυστηρότερη ποινή.

Οι οικογένειες των θυμάτων και του οδηγού, βρέθηκαν πάλι χθες στα δικαστήρια, όπου το Εφετείο, αναγνώρισε την αγωνία και τον πόνο που επικρατεί ακόμα στην ψυχή τους, αλλά αναγκάστηκε να δώσει αναβολή, γιατί η σειρά προτεραιότητας που είχε στο πινάκιο, ήταν στο 35. Προκειμένου οι οικογένειες να μην ταλαιπωρούνται, ερχόμενες συνέχεια στο δικαστήριο, το Εφετείο όρισε νέα ημερομηνία για τη δίκη, μετά από ενάμιση χρόνο.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα