Αχαϊα

Πάτρα: Αναζητούνται απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης

Το τραγικό συμβάν της 12χρονης συγκλόνισε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που εφημέρευε χθες τα ξημερώματα. Επικράτησαν στιγμές νεκρικής σιγής και πολλά μάτια δάκρυσαν.
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στο ερώτημα τι προκάλεσε τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία περιμένουν οι γονείς της, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και η ιατρονοσηλευτική ομάδα που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή.

Η 12χρονη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξεως του δημοτικού ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι. «Ηταν η χαρά της ζωής», όπως περιγράφει το οικογενειακό της περιβάλλον και όλοι όσοι τη γνώριζαν.

Ηταν μοναχοπαίδι και οι γονείς της είχαν πάνω της στραμμένο όλο τον ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους. Ο πατέρας την περίοδο αυτή απουσίαζε για εργασία στη Ζάκυνθο και η 12χρονη κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τη μητέρα της. Η αυξημένη προσοχή της μάνας προς το παιδί της, την ξύπνησε χθες, τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3.30 π.μ. Αντιλήφθηκε ότι η κόρη της ήταν ανήσυχη και άκουσε έναν ρόγχο. Στην προσπάθειά της να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε και η μικρή έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως, κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Στις 3.50 το κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας δέχτηκε κλήση, με περιγραφή του συμβάντος απώλεια αισθήσεων. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή της Αγυιάς, η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ μαζί με τον εμπειρότατο γιατρό – διασώστη, Ιορδάνη Αμπατζίδη.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ προσπάθησε περίπου για μία ώρα να την επαναφέρει στη ζωή. Ενδεικτικά έγινε απινίδωση κατ’ οίκον τέσσερις φορές. Η μικρή δεν ανταποκρίνονταν έτσι τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο ΠΓΝΠ.

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», περιγράφει στο pelop.gr ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. «Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει ο κ. Ηλιάδης.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».

Οι τραγικοί γονείς

Ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε να ενημερώσει για το τραγικό τέλος τη μητέρα της μικρής. «Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη. Αμεσα έφτασε και ο πατέρας της από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκονταν. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις η αιφνίδια απώλεια και μάλιστα ενός υγιέστατου παιδιού, που είναι και το μοναχοπαίδι σου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να τους παρηγορήσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, να τους παράσχουμε όποια πιθανή βοήθεια έχουν ανάγκη».

Το τραγικό συμβάν της 12χρονης συγκλόνισε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που εφημέρευε χθες τα ξημερώματα. Επικράτησαν στιγμές νεκρικής σιγής και πολλά μάτια δάκρυσαν.

Όλη η επικαιρότητα