Αχαϊα

Πάτρα: Ανοίγει (ξανά) και τρίτη κλινική κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο

Τα 238 έφτασαν χθες τα κρούσματα στην Αχαΐα.
Ακούστε το άρθρο

Τα 238 έφτασαν χθες τα κρούσματα στην Αχαΐα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι στην Πάτρα. Την ίδια στιγμή οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία της πόλης έφτασαν τους 86.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν χθες 33 ασθενείς στις δύο κλινικές κορωνοϊού, δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 13 ενήλικες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με τα σημερινά στοιχεία, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ ανέρχονται στους 45 και αποφασίστηκε να ανοίξει και τρίτη κλινική κορωνοϊού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» χθες αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορονοϊού, φτάνοντας τους 37 και έναν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Χθες πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 444 ράπιντ τεστ για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών από τα οποία τα 18 ήταν θετικά. Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 54 τεστ από τα οποία τα τρία ήταν θετικά, στο Αίγιο 49 με δύο θετικά και στα Καλάβρυτα 77 με δύο θετικά.

Στο μεταξύ, σε δύο συλλήψεις ισάριθμων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας ελέγχων καταστημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, καθώς διαπιστώθηκε να εξυπηρετούν πελάτες που δεν κατείχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης COVID – 19.

Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 2.000 ευρώ ανά περίπτωση και ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων τους για επτά ημέρες, ενώ στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα.

Όλη η επικαιρότητα