Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Απανωτά «χτυπήματα» των διαρρηκτών στην Καλλιθέα

diarrix.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης έχουν περιέλθει το τελευταίο δεκαήμερο οι κάτοικοι της Καλλιθέας Πατρών, καθώς οι διαρρήξεις και οι απόπειρες παραβίασης έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις 8μμ όταν άγνωστοι προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε από την υπηρεσία Aσφαλείας και αφού επικοινώνησε με τον γείτονά του απέτρεψε τη διάρρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες στη προσπάθειά τους να μπουν στην οικία κατέβασαν το γενικό διακόπτη από το ρολόι της ΔΕΗ και στη συνέχεια με λοστούς προσπάθησαν να ανοίξουν τη κεντρική είσοδο και την πόρτα του υπογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, προσπάθειά τους ματαιώθηκε όταν η υπηρεσία Ασφαλείας παρατήρησε ότι κόπηκε το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι ενώ στην υπόλοιπη περιοχή δεν υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Το επόμενο χτύπημα για τον ιδιοκτήτη ήρθε όταν η Ασφάλεια, που κλήθηκε για να καταγράψει το περιστατικό, του ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν τα μέσα για περαιτέρω αστυνόμευση στη περιοχή και θα πρέπει ο ίδιος να βρει τρόπους να προστατέψει την περιουσία και την οικογένειά του!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην ίδια γειτονιά δύο σπίτια έχουν διαρρηχθεί και σε άλλα δύο έχει γίνει απόπειρα παραβίασης. Η αστυνομία εικάζει πως πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Αθηνά Κουτσίδη

Όλη η επικαιρότητα