Αχαϊα

Πάτρα: Απαρχαιωμένος ο «στόλος» της ΕΛ.ΑΣ. – Με το σταγονόμετρο δίνονται χρήματα για επισκευές

Ακούστε το άρθρο

Να βρεθεί άμεσα μία λύση στο σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στον «στόλο» της Αστυνομίας στην Αχαΐα ζητούν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για απαρχαιωμένα οχήματα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών, όμως δυστυχώς δεν γίνεται.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, με τα οχήματα ιδίως τις μηχανές να είναι επιβαρυμένες με πολλά χιλιόμετρα.

Σοβαρό πρόβλημα όπως αναφέρεται, έχουν ιδίως στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όπου οι μισές μηχανές είναι εκτός και οι υπόλοιπες είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν διαρκώς με αποτέλεσμα κάποιες φορές να είναι επικίνδυνες για τους αναβάτες τους.

Οι συνδικαλιστές έχουν επισημάνει το πρόβλημα, όπως δηλώνει στο tempo24.gr ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, τονίζοντας πως δίνονται με το σταγονόμετρο τα χρήματα για τις επισκευές.

18449614_10211800533542272_8668054437663946763_o.jpg

 (ο κ. Τσίτσικας από πρόσφατη κινητοποίηση στην Αθήνα)

«Υπάρχουν οχήματα χωρίς κλιματισμό, δίκυκλα χωρίς ελαστικά. Υπηρεσίες όπως Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ και διμοιρίες έχουν σοβαρά θέματα. Σε μια περίοδο που όλα τα κόμματα μιλούν για την ανάγκη του αγαθού της ασφάλειας, θα πρέπει στον αστυνομικό να δίνονται όλα τα εχέγγυα για να μπορεί να επιτελέσει σωστά το καθήκον του», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως πριν δύο χρόνια είχαν δοθεί οχήματα μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια στις υπηρεσίες όλης της Δυτικής Ελλάδας, όμως αυτά δεν αρκούν για να αντικαταστήσουν όλο τον παλιό στόλο. Έτσι οι συνδικαλιστές έχουν κάνει νέα παρέμβαση στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Όλη η επικαιρότητα