Αχαϊα

Πάτρα: Αποφυλακίζεται ο άντρας που έσφαξε γάτα επειδή όπως είπε ήθελε να την φάει

Η κτηνωδία στην Πάτρα επανέρχεται στο προσκήνιο με τις αντιδράσεις φιλόζωων να διαδέχονται η μία την άλλη
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίστηκε ο νεαρός άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη σφαγή μιας γάτας στο Νότιο πάρκο της Πάτρας, σε ένα περιστατικό που ήταν ξεχωριστό για τα δικαστικά δεδομένα αφού για πρώτη φορά σε πανελλήνιο υπήρξε σύλληψη για τη θανάτωση ζώο.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου αποφάσισε την αποφυλάκιση του άνδρα που είχε σφάξει τη γάτα, αναστέλλοντας το υπόλοιπη της ποινής του.

Ο άνδρας που όχι μόνο είχε ομολογήσει το έγκλημα του, αλλά είχε τονίσει στην κατάθεση του ότι έσφαξε το ζώο για να το…. φάει για να περάσει την ώρα του, είχε κάτσει στη φυλακή 11 μήνες. Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021.

Η σύλληψη του άνδρα είχε γίνει όταν φιλόζωος κατήγγειλε το γεγονός αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είχαν κατατεθεί για το συμβάν ο άνδρας είχε πιαστεί στα πράσα, έχοντας το μαχαίρι με τα αίματα από το σφαγμένο ζώο στα χέρια του.

Σύμφωνα με το flamis.gr, για την αποφυλάκιση του άνδρα έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις που δηλώνουν την αντίθεση τους με την απόφαση του δικαστηρίου και τονίζουν ένας σφαγέας γυρνάει πλέον ανάμεσα μας, ελεύθερος για να κάνει τις ίδιες εγκληματικές πράξεις.

Μάλιστα σε ανάρτηση της η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη, εκφράζει την απορία της γιατί δεν κλήθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι φιλοζωικές οργανώσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης και του αιτήματος που έγινε από τον άνδρα για αναστολή της ποινής του.

Όλη η επικαιρότητα