Αχαϊα

Πάτρα: Αρνητική “πρωτιά” για τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στις αυτοκτονίες

Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με πρωτοβουλία των Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών, σχετικά με το αρνητικό πανελλαδικό ρεκόρ που καταγράφει το σωφρονιστικό κατάστημα σε ότι αφορά τις αυτοκτονίες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρθηκε μέχρι σήμερα έχουν θέσει τέλος στη ζωή τους τρεις υπάλληλοι των φυλακών. Πράξη τα αίτια της οποίας όπως αναφέρθηκε, εντοπίζονται στο εργασιακό στρές.

Η ψυχολόγος της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Β Θεοδώρα Χασάπη συνέστησε στους συναδέλφους της να μην διακατέχονται από το σύνδρομο του σωτήρα, δηλαδή να έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να δίνουν τη λύση για όλα. Και αυτό γιατί ο ψυχισμός των αστυνομικών είναι ήδη επιβαρυμένος, που σε συνδυασμό με επιπρόσθετες ευθύνες οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν στην περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με κρατούμενο φορέα μεταδιδόμενου νοσήματος, με κυριάρχο την ηπατιτιδα Β, που καταγράφεται σε μεγάλο αριθμό εγκλείστων κυρίως χρηστών ουσιών.

Η Ιουλία Συροκώστα, επιμελήτρια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία Βοήθεια”, ανέφερε ότι στην περίπτωση της ηπατίτιδας Β, που είναι από τις πιο συχνές ασθένειες μετάδοσης όταν υπάρχει ανοιχτή πληγή, χρειάζεται πλύσιμο με νερό και αντισηπτικό του σημείου τραυματισμού. Η γιατρός καθησύχασε τους παρισταμένους ότι υπάρχουν έτοιμα αντισώματα για τη νόσο, που είναι μάλιστα 100 φορές πιο μολυσματική από το ΑΙDS. Η νόσος έχει παρουσιαστεί σε ποσοστό 40% σε τοξικομανείς κρατούμενους.

tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα