Αχαϊα

Πάτρα: Μπαράζ εμπρησμών τα ξημερώματα – Στόχοι γουναράδικο και κρεαταγορά

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές υλικές ζημιές και καταστροφή εμπορεύματος, κατεγράφησαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε σήμερα τα ξημερώματα όπως έγραψε tempo24.gr σε κατάστημα γουναρικών, επί της οδού Κανακάρη 101-103 στην Πάτρα. Λίγη ώρα αργότερα επιχειρήθηκε νέα εμπρηστική ενέργεια. Στόχος αυτή τη φορά κρεαταγορά. Οι δράστες όμως σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, δεν πρόλαβαν να κάνουν πράξη την πρόθεση τους, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπησκαν σε φυγή.

Οι υποψίες των αρχών για τους “πρωταγωνιστές” του μπαράζ των εμπρησμών,  επικεντρώνονται σε μέλη που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς έχουν εκδηλώσει ανοικτά την πρόθεση τους να στοχοποιήσουν κρεοπωλεία και καταστήματα που σχετίζονται με ζώα (pet shop κλπ), διαμαρτυρόμενοι για την κακοποίηση ζώων.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών πραγματοποιήσαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ανήρτησαν πανό στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” στην Πλατεία Γεωργίου, ενω πριν από περίπου δυο μήνες, είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία απαιτώντας την αναστολή λειτουργίας pet shop, που δραστηριοποιείται στη συμβολή των οδών Πατρέως και Αγίου Ανδρέου.

Μάλιστα τότε, σημειώθηκε λεκτικός διαπληκτισμός με τους υπαλληλούς του καταστήματος και τους αντιεξουσιαστές, χωρίς ωστόσο το επεισόδιο να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Για δυο σημερινά απανωτά περιστατικά, διεξάγει έρευνα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα