Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Δεν έχουν ενημερότητα για να εισπράξουν από τον δήμο… 6 εκατ. ευρώ!

dimospatreon.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες προμηθευτές του Δήμου Πατρέων δεν προσέρχονται για να πληρωθούν επειδή δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα!

Η κρίση έχει αποκλείσει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών από την είσπραξη χρημάτων προκαλώντας ανησυχία στον Δήμο Πατρέων, ο οποίος με συνεχείς ανακοινώσεις τους καλεί να σπέυσουν!

Ο Δήμος Πατρέων εξοφλεί όλα τα χρέη του από το 2007 μέχρι και το 2012. Το σύνολο των χρεών του είναι 8,5 εκατ. ευρώ, όμως μόνο για 2,5 εκατ. ευρώ έχουν εμφανιστεί προμηθευτές.

Ο δήμος έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών -όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία- όλα τα παραστατικά για αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ (λογαριασμό τραπέζης, ενημερότητες κ.λπ) και σε δέκα το πολύ ημέρες, τα ποσά θα κατατεθούν στους λογαριασμούς ενός εκάστου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Π. Βαφέας παραδέχτηκε ότι η προσέλευση «δεν είναι η αναμενόμενη». Και πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν κάποιος χρωστά όμως, είναι υπέρ του να φροντίσει να εισπράξει αυτά τα χρήματα το Δημόσιο ώστε να μειωθεί το χρέος του. Γιατί να τα χάσει;»

Η διαδικασία έχει παραταθεί από τον δήμο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Απόλυτο νοικοκύρεμα

Στο μεταξύ ο Δήμος Πατρέων έχει πετύχει απόλυτο νοικοκύρεμα στα οικονομικά του.

Πλέον εξοφλεί κάθε τιμολόγιο το πολύ έως τρεις μήνες από την παραλαβή του!

Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του χρόνου οι πάσης φύσεως οφειλές του Δήμου δεν θα ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ, δηλαδή τίποτε περισσότερο από τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Παράλληλα για πρώτη φορά θα είναι έτοιμος ο προϋπολογισμός του 2014 από τα μέσα Νοέμβρη.

Έτσι ο δήμος θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

 Αλφα – Χι

Όλη η επικαιρότητα