Categories: Αχαϊα

Πάτρα: Δύο χρόνια φυλάκιση από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε 33χρονο για διακίνηση ναρκωτικών

Share

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον 33χρονο από τη Ζάκυνθο, που πριν από τρία χρόνια είχε συλληφθεί στην Αρετή Ηλείας έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 14 κιλά χασίς.

Το Δικαστήριο τον έκρινε με μεγάλη επιείκεια τον 33χρονο και του επέβαλε την παραπάνω «συμβολική» ποινή, αφού του αναγνώρισε το ειδικό ελαφρυντικό της ολοκλήρωσης θεραπευτικού προγράμματος από τα ναρκωτικά, καθώς και τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος ήταν ήδη ελεύθερος, διότι συμμετείχε στο πρόγραμμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ το οποίο και ολοκλήρωσε με επιτυχία. Ο 33χρονος συνελήφθη το βράδυ της 21ης Μαΐου του 2019 στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ο.Π.Κ.Ε. στην διασταύρωση Αρετής προέκυψε ότι ο τότε 30χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, με προορισμό την Κυλλήνη και εντεύθεν την Ζάκυνθο 14 κιλά και 120 γραμμάρια κάνναβης, συσκευασμένη σε 14 συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες και τοποθετημένες σε δύο ταξιδιωτικούς σάκους. Επιπλέον, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο τρία κινητά τηλέφωνα και μια ακόμη συσκευασία με 9,4 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 33χρονος υποστήριξε τότε ότι τους σάκους με τα ναρκωτικά τους είχε παραδώσει σε αυτόν ένας αλλοδαπός στην Αθήνα για να τους μεταφέρει στην Κυλλήνη και να τους παραδώσει σε άλλο άτομο που θα τους μετέφερε με τη σειρά του στη Ζάκυνθο. Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Θοδωρής Αντωνόπουλος δήλωσε ότι: «η συμβολική ποινή που επέβαλε το Μον. Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον 33χρονο, αποδεικνύει ότι η Πολιτεία στοχεύει όχι στην “εξόντωση” του τοξικομανούς κατηγορουμένου, αλλά στην απεξάρτησή του και στην ομαλή επανένταξή του στην Κοινωνία. Γι’αυτό και ο Νομοθέτης έχει θεσπίσει σειρά ευεργετικών διατάξεων που επιφυλάσσουν ευνοϊκή μεταχείριση στους τοξικοεξαρτημένους και ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν την ψυχική δύναμη και το σθένος να απευθυνθούν στις Μονάδες Απεξάρτησης και μετά από έναν, πραγματικά τιτάνιο, αγώνα να βγουν στην κοινωνία “καθαροί” και έτοιμοι για παραγωγική και δημιουργική δράση. Ο εντολέας μου είναι ένας από αυτούς, τους δυστυχώς ολιγάριθμους.

Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του όλοι οι τοξικοεξαρτημένοι επ’αγαθώ πρωτίστως της υγείας τους, της οικογένειάς τους και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.» Εκτός του Θοδωρή Αντωνόπουλου, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου παραστάθηκε και ο δικηγόρος Πατρών Χρήστος Τσόλκας.