Αχαϊα

Πάτρα: Έχασε το χέρι του, και ακόμα περιμένει – Το δράμα του δημοτικού υπαλλήλου

Ακούστε το άρθρο

17 Οκτωβρίου-9 Δεκεμβρίου: Σε οποιαδήποτε άλλη ανάλογη περίπτωση, αν ένας άνθρωπος έχανε το χέρι του μετά από έκρηξη μεταφέροντας κατασχεμένα από το δημόσιο αντικείμενα, θα είχε κινηθεί γη και ουρανός για να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος. Στην περίπτωση του εργάτη καθαριότητας του δήμου Πατρέων, Σπύρου Τσάκαλου, τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα για τον ίδιο και τους δικούς του. Οι κεντρικές υπηρεσίες δεν έχουν δώσει τις απαντήσεις που περίμενε η Πάτρα.

Στον δήμο, όπου απευθύνθηκε η «Π», δηλώνουν άγνοια για την έρευνα της υπόθεσης και παραπέμπουν στις δηλώσεις που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα.

Ο Κώστας Πελετίδης με παρέμβασή του είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να υπάρξει άμεση και υπεύθυνη πληροφόρηση για το περιστατικό, εκφράζοντας την έκπληξή του επειδή στο υπό απόσυρση υλικό υπήρχε οπλισμός και σφαίρες.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει φτάσει στο δήμο καμία ενημέρωση, έγγραφη ή προφορική, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Κι εδώ είναι το εντυπωσιακό, καθώς η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει προς την δημοτική αρχή πολύ νωρίτερα.

Από την πλευρά της αστυνομίας δεν είχε καν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την καταγραφή του περιστατικού. Πολύ δε περισσότερο, δεν δόθηκαν εξηγήσεις ή ερμηνείες και εκδοχές για το συμβάν.

Είναι άγνωστο ποιά κεντρικά εργαστήρια επεξεργάζονται τα όποια στοιχεία και αν είναι σε θέση να δώσουν μια απάντηση.

Θυμίζουμε ότι τα αντικείμενα που θα απομακρύνονταν ήταν «διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ». αλλά δεν ήταν μόνο αυτά.

Οι εικόνες με τα όπλα που βρέθηκαν μέσα σε ένα από τα φορτηγά που τα μετέφεραν στην Ξερόλακα είχαν κάνει τον γύρο της Ελλάδας ενώ οι δηλώσεις του θύματος είχαν προκαλέσει συγκίνηση.

Ο δήμος έχει σταθεί στο πλευρό του, εγκρίνοντας σε πρώτη φάση ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη άμεσων υγειονομικών και άλλων αναγκών του δημοτικού υπαλλήλου. Επίσης, η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί ότι θα ληφθεί μέριμνα για να εργαστεί, όταν επιστρέψει για δουλειά, σε αντικείμενο που να το επιτρέπει η νέα συνθήκη της ζωής του.
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα