Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: «Έκοψαν» το ασανσέρ λόγω κρίσης και παιδάκι έπεσε από τις σκάλες!

asnser.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είχε και συνέχεια το θέμα που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ο «Κόσμος» για την πολυκατοικία που έμεινε …χωρίς ασανσέρ λόγω της κρίσης. Όπως είχαμε γράψει, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πενταώροφης πολυκατοικίας στην Πάτρα είχαν αποφασίσει να διακόψουν τη λειτουργία του ανελκυστήρα επειδή αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα της συντήρησης του συστήματος. Έτσι, αφού πέρυσι το χειμώνα «έκοψαν» οριστικά το πετρέλαιο θέρμανσης, προχώρησαν και στη διακοπή λειτουργίας του ασανσέρ. Αλλά την περασμένη εβδομάδα και αφού το πρώτο ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί σημειώθηκε ατύχημα εντός της πολυκατοικίας. Όταν το μικρό παιδί μιας από τις οικογένειες έπεσε από τις σκάλες με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι! Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πολύ γρήγορα θα είναι και πάλι καλά στην υγεία του. Ωστόσο το περιστατικό στάθηκε αρκετό για να τρομοκρατήσει τους ενοίκους οι οποίοι επανεξέτασαν τη στάση τους ως προς το ζήτημα της λειτουργίας του ανελκυστήρα. Έτσι αποφάσισαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ξαναλειτουργήσει το ασανσέρ, όσο κι αν είναι περιορισμένες οι οικονομικές τους δυνατότητες λόγω κρίσης. Κι αυτό διότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία οι περισσότεροι κάτοικοι δηλώνουν άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι!

Μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση ζήτησαν

Η προηγούμενη απόφαση των κατοίκων, να τεθεί εκτός λειτουργίας το ασανσέρ λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων συντήρησης, είχε χωρίσει στα… δύο τους ενοίκους. Κι αυτό λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε η μια οικογένεια, (στον τέταρτο όροφο), με παιδιά ηλικίας 3 ετών και 4 μηνών. Το αίτημά της να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία ανελκυστήρα για λόγους ασφαλείας των μικρών παιδιών, δεν εισακουγόταν ελέω της έλλειψης χρημάτων. Έτσι η μητέρα αναγκαζόταν να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας μωρό, καρότσια και παιδικά σακίδια. Μάλιστα είχαν γίνει αλλεπάλληλες συνελεύσεις, ενώ το ζευγάρι είχε απευθυνθεί και σε δικηγόρο για να βρει δικαστική λύση, ενώ είχε γίνει και αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση. Όμως το απρόσμενο περιστατικό του ατυχήματος υποχρέωσε τους υπόλοιπους να το ξανασκεφτούν αναλογιζόμενοι τον κίνδυνο…

Αγώνας για την επαναλειτουργία

Να θυμίσουμε ότι ο Ναός που βρίσκεται μέσα στο Ίδρυμα στην οδό Σολωμού έχει προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή που έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των κατοίκων του Σκαγιοπουλείου. Ωστόσο ο Ναός είναι ιδιωτικός, ανήκει στο Κληροδότημα, και εφόσον  το Ίδρυμα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει δεν μπορούσε να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα, έκλεισε. Μετά από αρκετούς αγώνες των ενοριτών έγινε εφικτή η επαναλειτουργία του.

Όλη η επικαιρότητα