Αχαϊα

Πάτρα: Εμβολιασμός των Ρομά στο Ριγανόκαμπο Αχαΐας

Με βάση αυτό -για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα- πραγματοποιήθηκε, εμβολιασμός κατά του covid-19, με μονάδα του Παραρτήματος Ρομά
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στους Ρομά του καταυλισμού του Ριγανόκαμπου, έκανε ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών και την ΤΟΜΥ Εγλυκάδας.

Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει, στο να βοηθήσει υγειονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στην εξάπλωση της πανδημίας, όπως οι Ρομά.

Με βάση αυτό -για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα- πραγματοποιήθηκε, εμβολιασμός κατά του covid-19, με μονάδα του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, σε 35 Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Το κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ, μίλησε θετικά για την παραδειγματική οργάνωση από πλευράς του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και περισσοτέρων Ρομά να εμβολιαστούν, αίτημα που προωθείται για υλοποίηση.

Το χώρο επισκέφθηκαν την ώρα της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας και η υπεύθυνη της ΤΟΜΥ Εγλικάδας, Μαρία Ταρκαζίκη.

Την υποστήριξη των Ρομά για την ένταξή τους στη διαδικασία, καθώς και τη διοργάνωση όλης της δράσης ανέλαβε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων, που λειτουργεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020».

Όλη η επικαιρότητα