Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα: Οι ένορκοι αθώωσαν 30χρονο από το Φλόκα Αρχ.Ολυμπίας που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια

Αθώος, με τις 4 ψήφους των ενόρκων, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 30χρονος από το Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που το 2015 είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος του εξάχρονου ανιψιού του.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού, ο αδελφός τη μητέρας είχε απομονώσει το παιδί προβαίνοντας σε χειρονομίες. Μάλιστα, στην έκθεση τους (συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία) οι παιδοψυχίατροι που είχαν εξετάσει το αγόρι, επεσήμαναν πως, όσα τους είχε δηλώσει, δεν ήταν αποτελέσματα της φαντασίας του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά την πράξη που του είχε αποδοθεί από την αδελφή του και υποστήριξε ότι η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας – που κράτησε αρκετές ώρες και δεν έλειψαν οι εντάσεις – υποστήριξαν ότι μεταξύ των δυο αδελφών, δεν υπήρχαν καλές σχέσεις.

Τόσο οι τρεις δικαστές όσο και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ωστόσο οι τέσσερις ένορκοι έκριναν ότι έπρεπε να κριθεί αθώος.

Όλη η επικαιρότητα