Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Έντονες αντιδράσεις για την έλλειψη γιατρού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στοπ και στον μεσημβρινό προαυλισμό

ag.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή οι Αρχές μετά τα τελευταία γεγονότα σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα– Μία ακόμη διαμαρτυρία των κρατουμένων

Νεότερη ενημέρωση 14.30′

Εντονες είναι οι αντιδράσεις των κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών εξαιτίας της έλλειψης το τελευταίο χρονικό διάστημα γιατρού, αφού η σύμβαση το&upsil on; τελευταίου γιατρού έληξε πριν από μερικούς μήνες και δεν έχει αντικατασταθεί, μένοντας ουσιαστικά χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Σήμερα για μία ακόμη φορά, όπως και προηγούμενες ημέρες, οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους μετά τον πρωινό προαυλισμό, με κύριο αίτημά τους την πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή την υπογραφή σύμ& beta;ασης, προκειμένου αν χρειαστεί σε έκτακτα περιστατικά αλλά και σε αυτά της καθημερινότητας να μπορεί να επέμβει.

Εξάλλου, οι κρατούμενοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αντιδρούν επιπλέον για το γεγονός πως τα μεσημέρια διακόπτεται ο προαυλισμός τους για να συνεχίσει κάποιες ώρες το απόγευμα και &e psilon;ίναι υποχρεωμένοι να μπούνε στα κελιά τους.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes, αυτό έγινε μετά από εντολή των υπευθύνων του Υπουργείου και των Αρχών, έπειτα και από τα τελευταία γεγονότα που είχαμε σε άλλα σωφρονιστι&k appa;ά καταστήματα της χώρας.

Πρώτη ενημέρωση 13.50′

Αναστάτωση στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Οι κρατούμενοι μίας πτέρυγας αρνούνται να μπουν μέσα στα κελιά τους. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στις φυλακές.

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και πριν μερικές, όταν κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη γιατρού.


πηγή:patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα