Αχαϊα

Πάτρα: Επεισόδια στην πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων. Ηδη μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια κοπέλα που είχε μαζί της σακίδιο.
Ακούστε το άρθρο

 Σε μία προσαγωγή προχώρησαν οι τοπικές αρχές της Πάτρας μετά και τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη διαμαρτυρία σε κεντρικούς δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας για τον θάνατο του 16χρονου ΡΟΜΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, να «απαντούν» με ρίψη κρότου λάμψης.

Όπως μπορείτε να δείτε κι από τις εικόνες που εξασφάλισε το Patrisnews η κατάσταση ήταν αποπνικτική ενώ όλα έγιναν τη στιγμή που λόγω και του εορταστικού ωραρίου τα καταστήματα της πόλης ήταν ανοικτά με τους καταναλωτές – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά να το βάζουν στα πόδια για να προστατευτούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα (13-12-2022) απογευματινές ώρες, στην Πάτρα, (300) περίπου άτομα, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία, έχοντας μέρος αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κράνη και κουκούλες full face, φέροντας σακίδια πλάτης και ξύλινα ρόπαλα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων, ενώ στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με περιορισμένη χρήση αναγκαίων μέσων.

Πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή ατόμου, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές.

Όλη η επικαιρότητα