WEB tv Αχαϊα

Πάτρα: Επεισόδιo λίγο πριν την έναρξη της πορείας για την παγκόσμια ημέρα των τρανς [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικράτησε πριν απο λίγη ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας όταν συγκεντρωμένοι για να τιμήσουν με πορεία την παγκόσμια ημέρα τρανς, αρπάχτηκαν με διοερχόμενους, με αποτέλεσμα να πέσουν ακόμη και … καρεκλιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της gay και trans κοινότητας, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Πάτρας είναι  αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας. 

Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας, είναι μία ημέρα που αφιερώνεται στην ορατότητα της τρανς κοινότητας, αλλά και στην ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, την περιορισμένη πρόσβαση ή αποκλεισμούς, αλλά και την έμφυλη βία που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο”, αναφέρεται

“Στις 15 και 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί φέτος το 3ο Patras Pride, όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook. Όπως και τις άλλες δύο χρονιές επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο Μόλος της Αγίου Νικολάου.

Πέρσι πάνω από 2.000 άτομα διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κατά των διακρίσεων, στο πλαίσιο του 2ου Patras Pride”

Πηγή: tempo24

Όλη η επικαιρότητα