Αχαϊα Ελλάδα

Πάτρα: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στη Ναύπακτο και στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως στη Ναύπακτο και στην Πάτρα, εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ναυπακτίας, οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της μίας σπείρας είχαν προμηθεύσει ή πωλήσει κοκαΐνη και κάνναβη σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη σπείρα αποτελούνταν από 10 άνδρες, ηλικίας από 22 έως και 59 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι εννέα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δέκατου.

Η δεύτερη σπείρα αποτελούνταν από πέντε άνδρες, ηλικίας από 29 έως και 36 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του πέμπτου.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ναυπακτίας, τα μέλη της πρώτης σπείρας, λειτουργώντας σε τρεις ομάδες των τριών-τεσσάρων ατόμων, διακινούσαν το τελευταίο έτος ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, κυρίως στην Ναύπακτο και στην Πάτρα. Επίσης, τα μέλη της ίδιας σπείρας είχαν διακινήσει ή προμηθεύσει σε πέντε ανήλικα αγόρια και κορίτσια ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

Όσον αφορά τα μέλη της δεύτερης σπείρας, διακινούσαν τους τελευταίους 11 μήνες στη Ναύπακτο κάνναβη και κοκαΐνη.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες συμμετείχαν σε ομάδα με περισσότερα από 200 μέλη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτούσαν πληροφορίες σχετικά με κινήσεις αστυνομικών και περιπολικών, αλλά και σημείων όπου γίνονταν αστυνομικοί έλεγχοι.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν μεταξύ άλλων 370 γραμμάρια κάνναβης, εκ των οποίων τα 34,4 γραμμάρια ήταν σε μορφή σοκολάτας, πλήρη εξοπλισμό για εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 360 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τρία όπλα, δύο αεροβόλα κυνηγετικά όπλα κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ναυπακτίας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα