Πάτρα: Γέμισαν μεθυσμένους τα νοσοκομεία – 130 σε δυο μέρες

Έτρεχαν να προλάβουν τα δεκάδες περιστατικά μέθης τα πληρώματα των ασθενοφόρων της πόλης.

Πάτρα σημαίνει καρναβαλικό ξεφάντωμα και αυτό με τη σειρά του σημαίνει κραιπάλη. Κάπως έτσι τα νοσοκομεία της πόλης γέμισαν μεθυσμένους. Από το Σάββατο και μετά έτρεχαν να προλάβουν τα δεκάδες περιστατικά μέθης που σημειώθηκαν, τα πληρώματα των ασθενοφόρων της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα συμβάντα τα οποία απαιτήθηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Πάτρας άγγιξαν τα 130.

Συγκεκριμένα 90 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου και τα υπόλοιπα την Κυριακή. Στην πλειονότητά τους, όπως εξηγεί η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Βασιλή Καφαντάρη, σχετίζονταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενώ κάποια, λίγα, προέκυψαν από μικροτραυματισμούς μετά από καυγάδες μεταξύ πολιτών.

Βέβαια οι μεθυσμένοι ήταν πολλοί περισσότερα όμως πολλά από τα συμβάντα τα ανέλαβαν, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ είχε δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα στη διάθεση του κόσμου (με γιατρό κ.α.). Το ένα κινείτο περιφερειακά της πόλης και το άλλο είχε ως βάση του το κέντρο της Πάτρας. Επιπλέον υπήρχαν ακροβολισμένα άλλα 12 οχήματα που βρίσκονταν διαρκώς σε κίνηση και μετέφεραν κόσμο στα νοσοκομεία.

lifo.gr