Αχαϊα

Πάτρα: Γυναίκα με παιδί ΑμΕΑ δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της – Της έφραξαν την πόρτα για μία αστική διαφορά

Βγαίνει στο δρόμο πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της με παιδί κατάκοιτο ΑμΕΑ αφού ξύπνησε το πρωΐ και είδε πως η έξοδος είχε μετατραπεί σε φρούριο.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων και είναι αποτέλεσμα μίας αστικής διαφοράς για την οποία θα υπάρξει και συνέχεια.

Ανεξάρτητα από το ποιός έχει δίκιο (θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη), η υπόθεση της γυναίκας που είδε μπροστά από την πόρτα και τα παράθυρά της να υψώνονται σιδερένια τείχη, αποτελεί ήδη αντικείμενο συζήτησης στην περιοχή.

Αιτία η διεκδίκηση από την πλευρά γείτονα της κυριότητας του μικρού δρόμου που συνδέει την πόρτα της με κεντρικό οδικό άξονα. Κάνοντας χρήση ειδικών προβλέψεων ο γείτονας έκλεισε στην γυναίκα τις πόρτες και κάθε διέξοδο προς το δρόμο.

Αν και η ίδια θα κινηθεί Νομικά επί της Αστικής διάστασης του ζητήματος, η ουσία είναι πως έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο.

Όπως αναφέρει στο tempo24.news για να βγει από το σπίτι της πρέπει να ανέβει από μία μικρή σκάλα στην ταράτσα της τουαλέτας, να περάσει στην ταράτσα του διπλανού σπιτιού και να βγεί στο δρόμο από την πόρτα της γειτονικής οικίας.

Και τα πράγματα για την ίδια δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρει σε γιατρό το παιδί της που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας (ΑμΕΑ). “Όπως αντιλαμβάνεστε εάν αυτό χρειαστεί, θα είναι αδύνατο να γίνει. Πώς θα ανεβάσω το παιδί μου που έχει σοβαρά προβλήματα στην ταράτσα και πώς θα καταφέρω να το βγάλω στο δρόμο για να διακομιστεί σε γιατρό ή σε Νοσοκομείο;’ διερωτάται.

Για την υπόθεση αναφέρει πως σύντομα θα προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Άσχετα από την ουσία της αστικής διαφοράς, για την οποία όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσουν οι αρμόδιες Αρχές και τα Δικαστήρια, το γεγονός πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του και μάλιστα όταν σε αυτό κατοικεί παιδί ΑμΕΑ είναι πρωτοφανές!

Πηγή: tempo24news

Όλη η επικαιρότητα