Αχαϊα

Πάτρα: Οι εκπαιδευτικοί «πλήρωσαν» στην κάλπη την… κυβέρνηση

Ακούστε το άρθρο

Το δυσμενές τοπίο στην Παιδεία και τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος «πληρώνει» την κυβερνητική πολιτική, χάνοντας μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ετών, προκάλεσε την «έκρηξη» των καθηγητών, οι οποίοι εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους στην κάλπη.

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. που στηρίζεται από τη Ν.Δ. κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της, στις εκλογές στην Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, και μάλιστα εξασφάλισε μία επιπλέον έδρα στο νέο Δ.Σ., αποδεικνύοντας πως οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκουν θετικό αντίκτυπο στον κλάδο. Αντίστοιχα, στις εκλογές δεν συμμετείχε φέτος η παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, οπότε και συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων, προσήλθαν και ψήφισαν 1.012 εκπαιδευτικοί.

Η ΔΑΚΕ έλαβε 336 ψήφους (34,53%) και τρεις έδρες στο Δ.Σ.,  το Μέτωπο 268 ψήφους (27,54%) και δύο έδρες, Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝΕΚ) 140 ψήφους (14,39%) και μία έδρα, Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) 118 ψήφους (12,13%) και μία έδρα, ενώ εκτός Δ.Σ. βρέθηκε η «Εκπαιδευτική Παρέμβαση» που έλαβε 109 ψήφους (11,20%).

«Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στις κάλπες και με την ψήφο τους απέδειξαν την ολοένα και αυξανόμενη προτίμηση και εμπιστοσύνη στην παράταξή μας. Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως αν μας ψήφισαν ή όχι. Άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και του κλάδου μας, τα οποία ενωμένοι και με συναίνεση πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε εκ μέρους της ΔΑΚΕ Δ.Ε., ο Σπύρος Ψαρράς.

Πηγή: Εφ.Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα